Ο Γεώργιος Χρούσος, Καθηγητής και Διευθυντής της A΄ Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλάει στο Athens Science Festival την Παρασκευή 8 Απριλίου.

Για περισσότερα από 30 χρόνια, ο Γεώργιος Χρούσος, Καθηγητής και Διευθυντής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει υπάρξει πρωτοπόρος στην μελέτη του στρες. Από την κατανόηση της λειτουργίας του και των μηχανισμών μέσα από τους οποίους αυτό προκαλεί την εμφάνιση ποικίλων ασθενειών στον ανθρώπινο οργανισμό, έως τις μεθόδους αντιμετώπισης ή πρόληψής του, η επιστημονική έρευνα του Δρ. Χρούσου έχει επηρεάσει γενιές επιστημόνων και έχει αλλάξει την οπτική μέσα από την οποία βλέπουμε αυτόν τον συχνό συνοδοιπόρο μας, που λέγεται στρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή 8 Απριλίου, στην ομιλία του στο Athens Science Festival με τίτλο «Στρες και καθημερινότητα», θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πότε το στρες είναι ωφέλιμο, πότε επιβλαβές, και πότε καταστροφικό. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως «η φύση του ανθρώπου δεν είναι πεπρωμένο και η ψυχική και σωματική αντιμετώπιση του στρες είναι δυνατή αν πραγματικά την επιδιώξουμε!»

Athens Science Festival 2016 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Αεριοφυλάκιο 1-Αμφιθέατρο) ώρα 19:00.

Πειραιώς 100, Γκάζι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τηλέφωνο: 210 3475518, 210 3453548

Είσοδος ελεύθερη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης