Οι διάφοροι τύποι καρκίνου κάνουν οικονομικές διακρίσεις, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία. Άλλοι τύποι καρκίνου εμφανίζονται στα αριστοκρατικά προάστια και άλλοι στις εργατικές περιοχές.

Άτομα που μένουν στις «πλούσιες» περιοχές είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του δέρματος, ενώ εκείνα που μένουν σε φτωχότερες περιοχές, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο των εντέρων, της μήτρας και των πνευμόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υψηλότερα ποσοστά καρκινοπαθών στα φτωχότερα προάστια είναι κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη γιατί εκεί ζουν άτομα τα οποία καπνίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό και δεν εξετάζονται επαρκώς.

Ο καρκίνος του μαστού και του προστάτη, σχετίζονται και με τη μακροβιότητα κάτι που επίσης παρατηρείται στις πιο εύπορες ομάδες. Ειδικότερα, ο καρκίνος του προστάτη που παρατηρείται περισσότερο σε εύπορους άντρες, συνδέεται με το γεγονός ότι ζουν πιο πολλά χρόνια.

Η έρευνα επισημαίνει επίσης πως, το γεγονός ότι οι διαγνώσεις καρκίνου έχουν αυξηθεί σημαντικά από το 1980, οφείλεται κυρίως στη γήρανση του πληθυσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έρευνα σημειώνεται επίσης ότι ο αριθμός θανάτων από καρκίνο έχει ελαττωθεί σημαντικά λόγω της εξέλιξης της επιστήμης, της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης