Σε ανακοίνωση προέβη ο ΕΟΦ με αφορμή τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε φάρμακα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σε δημοσιεύματα “γίνεται αναφορά σε προϊόντα των οποίων η κυκλοφορία έχει διακοπεί ή είναι μηδενική (όπως BETRIMINE SIROP, DIFEND SOL, EFEMOLINE, EPAXAL, MELOCALM, κα), ενώ επανέρχεται σταθερά το θέμα της έλλειψης συγκεκριμένων εμβολίων για τα οποία υπάρχει ήδη ενημέρωση για την πανευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος (όπως ΤΕΤRAVAC, INFANRIX TETRA, INFANRIX IPV HIB, PENTAVAC).

Η δημοσίευση καταλόγων με 100 και πλέον προϊόντα με την επισήμανση ότι βρίσκονται σε μόνιμη έλλειψη ή περιορισμό διάθεσης δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Αντίθετα δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό από τις πραγματικές ελλείψεις και την εξεύρεση λύσης για την αντιμετώπισή τους.
Με δεδομένη την κοινωνική ευαισθησία όλων των εμπλεκομένων στη διακίνηση και διάθεση των φαρμάκων και προσβλέποντας στην προστασία του τελικού αποδέκτη που είναι ο ασθενής, ο ΕΟΦ καλεί όλους τους επαγγελματίες της υγείας σε εποικοδομητική επικοινωνία προς αυτή την κατεύθυνση”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης