Δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και εκπαίδευσης όχι μόνο των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου από τις 4 μ.μ. έως τις 9.15 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (επιστημονικό – διαδραστικό πρόγραμμα) και το Σάββατο 23 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου από το πρωί στην πλατεία Αγοράς (“Διαβητικό” Χωριό).

Το «Διαβητικό» Χωριό αποτελεί μία διοργάνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Χανίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της συμμετοχής του προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής» είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, μέσα από την παροχή δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων πρωτοβάθμιας φροντίδας σε όλους τους επισκέπτες του «Χωριού» που το επιθυμούν.

Όπως έγινε γνωστό, εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποδεχθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου από τις 09:00-14:00 στο χώρο διεξαγωγής του Διαβητικού «Χωριού», στην πλατεία Αγοράς Χανίων, άτομα με διαβήτη και όλους όσοι θα παρευρεθούν στην εκδήλωση, παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλονται δωρεάν και χωρίς ραντεβού στους ακόλουθους διαγνωστικούς ελέγχους:
Σπιρομέτρηση, Οφθαλμολογικός έλεγχος, Έλεγχος Αρτηριακής Πίεσης, Έλεγχος Σπίλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης