Υπάρχουν στο σώμα μας τρία διαφορετικά είδη λίπους και καθένα από αυτά έχει διαφορετική λειτουργία. Λίγο περισσότερο από το ένα ή το άλλο μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά τόσο στον μεταβολισμό και στην εμφάνισή μας όσο και στην υγεία μας.

Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες μελετούν εντατικά τα διαφορετικά είδη λίπους και τις ιδιαίτερες μοριακές ιδιότητες που έχει καθένα από αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καφέ λίπος θεωρείται «καλό», καθώς βοηθά τον οργανισμό να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, άρα περισσότερες θερμίδες. Έτσι, βοηθά να παραμείνουμε στο ιδανικό μας βάρος. Από την άλλη, το «κακό» λευκό λίπος αποθηκεύει θερμίδες. Είναι τα αποθέματα ενέργειας που χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας σε περίπτωση ανάγκης. Το λευκό λίπος, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς, συνδέεται με ποικίλα προβλήματα υγείας, όπως η υπέρταση, ο διαβήτης και η κατάθλιψη, και φυσικά με το αυξημένο σωματικό βάρος.

Ποιες είναι οι ενδείξεις που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ποιο είδος λίπους έχετε στο σώμα σας;

-Εάν καταφέρνετε να κάψετε εύκολα θερμίδες, έχετε υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και συνήθως δεν παίρνετε βάρος τον χειμώνα.

– Έχετε στο σώμα σας περισσότερο καφέ λίπος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καφέ λιπώδης ιστός βοηθά να μετατρέπονται οι τροφές σε θερμική ενέργεια. Όταν ενεργοποιείται από τις χαμηλές θερμοκρασίες, το καφέ λίπος λειτουργεί σαν μυς, καταναλώνοντας θερμίδες σαν καύσιμο. Ένας ενήλικας με φυσιολογικό ή χαμηλό βάρος έχει στο σώμα του περίπου 5 με 7 κιλά καφέ λίπος. Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για να καταναλωθούν 250 θερμίδες μέσα σε 3 ώρες όταν ενεργοποιείται το καφέ λίπος. Το καφέ λίπος βοηθά επίσης στη ρύθμιση του σακχάρου και αποτρέπει τη συσσώρευση επιπλέον λίπους όταν τρώμε παραπάνω απ’ ό,τι συνήθως.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης