Ο μαιευτήρας χειρουργός-γυναικολόγος κ. Ευάγγελος Γκικόντες, επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου «Διαγνωστική Έρευνα», έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Ζήσε με Υγεία», και έδωσε απαντήσεις για ένα θέμα που στις μέρες μας απασχολεί πολλές γυναίκες, την εμμηνόπαυση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιατρός εξηγεί αναλυτικά ότι η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική βιολογική διαδικασία. Οι περισσότερες γυναίκες όμως, όταν έρχονται αντιμέτωπες με τα πρώτα συμπτώματά της, είτε φοβούνται είτε ανησυχούν υπερβολικά.

Πέρα από τις αλλαγές που συντελούνται σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, το μόνο που πρέπει να προσέξουν είναι ορισμένα προβλήματα υγείας, όπως για παράδειγμα η οστεοπόρωση και οι καρδιοπάθειες, που ενδεχομένως να προκύψουν εξαιτίας της πτώσης των οιστρογόνων.


Βιογραφικό
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης- Ιατρική Σχολή. Αποφοίτησις: Απρίλιος 1982.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενα (1) έτος Χειρουργικής εις 251 ΓΝΑ.
Ενα (1) έτος Χειρουργικής εις 4ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ Μελισσίων.
Δύο (2) μήνες Αγγειοχειρουργική στο Νοσοκομείο Η ΕΛΠΙΣ.
Τέσσερα (4) έτη Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Νοσοκομείο Μαρίκα Ηλιάδη -‘Ελενας

 ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
1982: – Αγγλία – Dutchess of York Hospital Manchester. Παιδιατρική επί δίμηνο.
1988: – Αγγλία – Cuckfield Hospital Sussex, Γυναικολογία-Μαιευτική επί δίμηνο.

ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ:
Πλήν των 2 ετών χειρουργικής, 2 1/2 έτη στο Αργοτικό Ιατρείο Ζευγολατιού Κορινθίας.

 Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου επί διετία.

 Δύο μήνες Μαιευτική – Γυναικολογία στο Cuckfield Hospital, στο Sussex.

 Το διάστημα 2/1/89 – 20/11/90 σαν Ιατρός της Φαρμακευτικής Εταιρείας Glaxo, υπεύθυνος μεταξύ των άλλων και για τις κλινικές μελέτες της Εταιρείας.

 Τέσσερα (4) έτη σαν ειδικευόμενος ιατρός στην Μαιευτική – Γυναικολογία, στο Νοσοκομείο Μαρίκα Ηλιάδη ‘Ελενας, όπου εξειδικεύτηκε στους υπερήχους.
Από 21/12/1990 – 21/12/1994.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ:
Συγγραφέας πολλών άρθρων στο περιοδικό Γλυφάδα καθώς και στον Ημερήσιο Τύπο, (Ελευθεροτυπία, Ελεύθερος Τύπος) τα οποία συνέβαλαν κατά πολύ στην ενημέρωση του κοινού πάνω σε Ιατρικά θέματα.

 Σε συνεργασία με την Διευθύντρια του Νευρολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, κ Κλιμεντίνη Καραγεωργίου, συνέβαλε στην λειτουργία του Ιατρείου Κεφαλαλγίας του Νοσοκομείου.

 Ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Μαρίκα Ηλιάδη-‘Ελενας, συνέβαλε στην λήψη αποφάσεων ωφελίμων για το Νοσοκομείο και, κατά συνέπεια, για το κοινωνικό σύνολο.

 Σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσ. Μαρίκα Ηλιάδη,-‘Ελενας, εξετέλεσε ημερήσιες επισκέψεις σε Σχολεία & Λύκεια υποβαθμισμένων περιοχών, και ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για θέματα Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και ΑIDS.



Ευάγγελος Γκικόντες
Γ’ Σεπτεμβρίου 167 (στάση Κεφαλληνίας)
Τηλέφωνα: 210 8677916, 210 8662137, 210 8665518
Κινητό: 6932274385
Εmail: gyneo@hol.gr
http://www.diagnostiki.gr/



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης