Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

H Φαίδρα Οικονόμου είναι στρατιωτικός ιατρός, ωτορινολαρυγγολόγος, με εξειδίκευση στη χειρουργική φωνής, και εργάζεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Η γιατρός μίλησε στην εκπομπή «Ζήσε με υγεία» για την πλαστική ρινικού διαφράγματος, την κογχοπλαστική και τη ρινοπλαστική, και εξήγησε πως αυτές οι επεμβάσεις  μπορούν να δώσουν λύση όταν υπάρχει στραβό διάφραγμα και πρόβλημα στην ομαλή αναπνοή του ανθρώπου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η κα Οικονόμου,  στην πλειονότητα των περιστατικών συνυπάρχουν υπερτροφικές κόγχες και στραβό διάφραγμα, γι’ αυτό καλό είναι να χειρουργούνται μαζί. Η επεμβάσεις γίνονται με αναισθησία και είναι ανώδυνες μετεγχειρητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βιογραφικό 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νοσηλευτική στη σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά την αποφοίτησή της από την Ιατρική τοποθετήθηκε ως αξιωματικός ιατρός στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία στη Μ. Βρετανία (Λονδίνο UCL Whittington Hospital, Kettecing General Hospital, Southend General Hospital). Έκανε εξειδίκευση στον τομέα της φωνοχειρουργικής στη Μ. Βρετανία (Nottingham) και στην Αμερική (Ν. Carolina, Philadelphia), και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο (J. Kauffmann, R. Sataloff).

Γυρίζοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως επιμελήτρια του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, διευθύντρια της ΩΡΛ κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας και Κρήτης. Συμμετείχε ενεργά στην εκπαίδευση νοσηλευτών, φοιτητών ιατρικής και ειδικευομένων ιατρών. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε εκπαιδευτικές ομάδες, σεμινάρια και συνέδρια για διάφορα ΩΡΛ θέματα, όπως:

Ανατομία και φυσιολογία της ΩΡΛ περιοχής, φυσιολογία καταδύσεων, ΩΡΛ επείγοντα περιστατικά, υπνική άπνοια και πολυγραφία, χειρουργική αλλαγή φωνής σε transexuals κ.ά.).

Παραιτήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις τον Δεκέμβριο του 2013 και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Ελληνικό, ενώ συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές, όπως το Μητέρα, το Ιασώ General, η Αθηναϊκή Κλινική, Doctors’ Hospital, για τις χειρουργικές επεμβάσεις των ασθενών της.

Είναι μέλος της ελληνικής ΩΡΛ εταιρείας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Royal Academy of Surgeons της British Voice Association.

Στο ιατρείο της υπάρχει η δυνατότητα διερεύνησης και αντιμετώπισης με κλασική και εναλλακτική προσέγγιση ΩΡΛ προβλημάτων για όλες τις ηλικίες (παίδων, ενηλίκων, ηλικιωμένων), όπως:
-βαρηκοΐα
-αλλεργική ρινίτιδα
-πολύποδες ρινός-παραρρινίων
-σύνδρομο υπνικής άπνοιας
-διαταραχή ισορροπίας-ίλιγγος
-διαταραχές φωνής και κατάποσης, έλεγχος λαρυγγοφαρυγγικής παλινδρόμησης (υπάρχει συνεργασία με λογοθεραπευτές)
-ανατομικές ανωμαλίες ή δυσμορφίες σε μύτη και αυτιά.

Εξειδικεύεται σε χειρουργικές επεμβάσεις τόσο σε παιδιά (π.χ.: αμυγδαλεκτομή, αδενοτομή [κρεατάκια], τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού στα ώτα [gromments]) όσο και σε ενήλικες (αισθητικές επεμβάσεις: ωτοπλαστική και ρινοπλαστική, χειρουργικές επεμβάσεις: πλαστική ρινικού διαφράγματος [δυσχέρεια ρινικής αναπνοής -ροχαλητό], πλαστική φάρυγγα-υπερώας-σταφυλής, αφαίρεση πολυπόδων ρινός-παραρρινίων ενδοσκοπικά [FESS], φωνοχειρουργική [πολύποδες, δυσπλασίες λάρυγγα, όγκοι φωνητικών χορδών, παραλύσεις φωνητικών χορδών, αλλαγή φωνής σε transexuals]).

Φαίδρα Οικονόμου
Ιασωνίδου 54Β, Ελληνικό ΙΑΜΑ, 4ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 9619314, 210 9644459
Κινητό: 6974 057223
E-mail: faidraoikonomou@hotmail.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης