Παιδoδοντίατρος, οδοντίατρος εξειδικευμένος αποκλειστικά για παιδιά έως 18 ετών και για άτομα με ειδικές ανάγκες

Η παιδοδοντίατρος, Λίλα Παπαδοπούλου  έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Ζήσε με υγεία» και έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για τη στοματική υγεία και υγιεινή των παιδιών ώστε να αποκτήσουν μια σωστή σχέση με την οδοντιατρική περίθαλψη για όλη τη ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γιατρός Λίλα Παπαδοπούλου εξήγησε τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης επίσκεψης του παιδιού στον ειδικό οδοντίατρο από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Τόνισε τη σημαντική προσφορά του παιδοδοντίατρου που είναι όχι μόνον η απαλλαγή του παιδιού από το φόβο, αλλά και η αρμονική συνεργασία μαζί του 

Ο παιδοδοντίατρος, χρησιμοποιώντας ψυχολογικές τεχνικές και ειδικό λεξιλόγιο για την περιγραφή της θεραπείας, αλλάζει την εικόνα της οδοντιατρικής από επώδυνη και αγχώδη διαδικασία, σε πράξη απλή και αποδεκτή για το παιδί. Τέλος η κα Παπαδοπούλου έδωσε σημαντικές συμβουλές και μυστικά tips στους γονείς για τη φροντίδα των δοντιών των παιδιών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βιογραφικό
Η παιδοδοντίατρος κ. Λίλα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο.

Αποφοίτησε το 2005 από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών με βαθμό Λίαν Καλώς.
Από το 2005 έως το 2007 εργάστηκε ως Postdoctoral Fellow στο Forsyth Dental Institute του Harvard Dental School. Εκεί ολοκλήρωσε και το Μaster’s της με κατεύθυνση τη Μικροβιολογία Στόματος.

Τα αποτελέσματα της ερευνάς της έχουν δημοσιευθεί σε καταξιωμένα περιοδικά (Journal of Oral Microbiology, Journal of Pediatric Dentistry) και έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια (American Academy of Pediatric Dentirsty, International Academy of Dental Research).

Από το 2007 έως το 2009 ειδικεύθηκε στην Παιδοδοντία στο Boston University Goldman School of Dental Medicine. Υπήρξε η μοναδική μη Αμερικανή ανάμεσα σε 20 ειδικευόμενους.

Ασχολήθηκε με παιδιά με αυτισμό και άτομα με ειδικές ανάγκες ως μέρος της ειδικότητάς της στο Boston University.

Ως ειδικευόμενη αντιμετώπισε πάνω από 120 περιπτώσεις ασθενών με γενική αναισθησία σε νοσοκομειακό περιβάλλον.

Στη συνεχή προσπάθειά της να προσφέρει υψηλού επιπέδου οδοντιατρικές υπηρεσίες σε παιδιά, δημιούργησε το 2011 το Happy Tooth Dental Clinic, στη Γλυφάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης