Ορθοπαιδικός- Χειρουργός

Ο Βασίλης Βερναρδάκης στην εκπομπή «Ζήσε με υγεία», ανέλυσε την Μέθοδο AMIS και την ολική αρθροπλαστική ισχίου.  Ο γιατρός εξήγησε γιατί η μέθοδος ΑMIS είναι μια μέθοδος ελάχιστης επεμβατικότητας, που ελαχιστοποιεί τον πόνο και τον χρόνο αποκατάστασης μετά το χειρουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η προσπέλαση γίνεται από μπροστά με μια μικρή τομή δέρματος 5-8cm, χωρίς αποκολλήσεις μυών. Ο χειρουργός εργάζεται διαμέσου του φυσικού χωρίσματος ανάμεσα στους μύες, οι οποίοι προστατεύονται και δεν κόβονται έτσι ώστε η διαδικασία επούλωσης να είναι πολύ γρήγορη.

Οι συμβατικές χειρουργικές τεχνικές απαιτούν αυστηρές προφυλάξεις από τον ασθενή. Οι περισσότεροι αναρρώνουν 6-8 εβδομάδες μετά το χειρουργείο.

Η μαρτυρία της κα Φραγκίσκα Θωμαΐδου που είναι ασθενής του κου Βερναρδάκη επιβεβαίωσε τα παραπάνω αφού εξήγησε στην εκπομπή με λεπτομέρεια το πόσο ανώδυνη και αναίμακτη είναι η μέθοδος ΑMIS, και όπως χαρακτηριστικά είπε η ασθενής: «Αμέσως μόλις βγήκα από το νοσοκομείο ανέβηκα 40 σκαλιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ο Βασίλης  Βερναρδάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και αποφοίτησε με άριστα από το 61ο Λύκειο Αθηνών. Στη συνέχεια εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ΄όπου αποφοίτησε με βαθμό λίαν καλώς το 1993.

 Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Η πρώτη επαφή με την ορθοπαιδική έγινε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο Αθηνών, όπου υπηρέτησε με το βαθμό του έφεδρου αξιωματικού και ασχολήθηκε κυρίως με αθλητικές κακώσεις και τραύμα.

Ειδικεύτηκε στην Α΄Ορθοπαιδική Χειρουργική Κλινική του ΠΓΝΑ “Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”. Εκεί ήρθε σε επαφή και αντιμετώπιση περιστατικά από σχεδόν όλο το φάσμα της ορθοπαιδικής, όπως άκρα χείρα, σπονδυλική στήλη, τραύμα, αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος.

Εκπαιδεύτηκε από τον Dr F. Laude στη μέθοδο AMIS, χειρουργική ελάχιστης επεμβατικότητας στην ολική αρθροπλαστική ισχίου-ως επισκέπτης γιατρός του νοσοκομείου «Clinique des Lilas» στη Γαλλία.

Το 2005 έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα αρθροπλαστική ισχίου από τον κ. Βερναρδάκη με την μέθοδο AMIS με μεγάλη επιτυχία. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 150 τέτοιες επεμβάσεις.


Βασίλης Βερναδάκης
Δροσίνη 1 & Θεμιστοκλέους 65Α
154 51 Νέο Ψυχικό
Τ: 210 6771900
F: 210 6771558
K: 6974442678
drvern@otenet.gr
http://www.vernardakis.com/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης