Ξεκίνησε στις Βρυξέλλες τη Τρίτη η «Πράσινη Εβδομάδα», η μεγαλύτερη περιβαλλοντική διάσκεψη της Ευρώπης. Μάλιστα, φέτος είναι αφιερωμένη στο νερό και σε αυτήν θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 σύνεδροι επί ένα τριήμερο, με σκοπό να εξετάσουν ζητήματα σχετικά με το νερό.

 Σε εκθεσιακό χώρο με 52 περίπτερα οι οργανώσεις και εταιρείες θα προβάλουν βέλτιστες πρακτικές, ενώ πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνει προβολές των κινηματογραφικών ταινιών “Η δίψα του κόσμου”, “Ωκεανοί” και “Η Αφρική γίνεται πράσινη”. Η εβδομάδα θα σημαδευθεί επίσης από την απονομή των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών βραβείων περιβάλλοντος, με τα οποία τιμώνται πρωτοποριακές επιχειρήσεις οι οποίες συνδυάζουν με επιτυχία την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και εξαίρετες περιβαλλοντικές επιδόσεις, όπως και από το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νερού, εκδήλωση εμπλεκόμενων φορέων υψηλού επιπέδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μια πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνει ότι εφτά στους δέκα Ευρωπαίους θεωρούν ότι τα σχετικά με το νερό προβλήματα αποτελούν σοβαρή πηγή ανησυχίας. Η ρύπανση από σημειακές και διάχυτες πηγές, η υπεράντληση υδάτων και οι αλλαγές στα ποτάμια και στις λίμνες απειλούν τις καταβαλλόμενες προσπάθειες για την επίτευξη ικανοποιητικής κατάστασης των ευρωπαϊκών υδάτων το 2015. Οι σχετιζόμενες με το νερό θεομηνίες, όπως οι λειψυδρίες και οι πλημμύρες έχουν καταστεί συχνότερες και σοβαρότερες σε πολλά μέρη της ηπείρου μας, η δε σοβαρότητα και συχνότητά τους αναμένεται να αυξηθεί συνεπεία της αλλαγής του κλίματος και των αλλαγών στις χρήσεις γης. Στην Πράσινη Εβδομάδα θα παρουσιασθεί γενική εικόνα των σχετικών με το νερό ενωσιακών πολιτικών και θα εξεταστεί ο τρόπος κατά τον οποίο οι πολιτικές θα πρέπει να εξελιχθούν ώστε να αντιμετωπισθούν οι μελλοντικές προκλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης