ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταγραφή όλων των φόρων υπέρ τρίτων, την κοστολόγησή τους και προτάσεις για την σταδιακή κατάργησή τους εντός του 2013 έχει ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας. Αιτία της καταγραφής, που δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει περαιτέρω ενέργειες, η απαίτηση της τρόικας για εξορθολογισμό προκειμένου να μειωθούν οι τελικές τιμές των προϊόντων και να δημιουργηθούν συνθήκες ίσης μεταχείρισης διαφορετικών κλάδων της οικονομίας.

Το όλο ζήτημα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και για την περίπτωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων τα οποία όπως από ετών έχει καταγγείλει ο φορέας που εκφράζει στο σύνολό τους τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις επιβαρύνονται με ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό το οποίο και διαμορφώνει τις τελικές τιμές των εισιτηρίων που καλείται κατά περίπτωση ο επιβάτης να καταβάλει.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω φορέας έχει ζητήσει τον εξορθολογισμό των υπέρ τρίτων σημειώνοντας ότι οι επιπρόσθετες χρεώσεις ουδόλως προσφέρουν στην ποιότητα των ακτοπλοϊκών μεταφορών αφού οι επιχειρήσεις από το σύνολο των χρεώσεων «απολαμβάνουν» μόνο τον βασικό ναύλο και όχι τις υπέρ τρίτων χρεώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

theseanation

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης