Με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης διαμαρτύρεται στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, Θεόδωρο Δρίτσα, για «την απαράδεκτη και τριτοκοσμική κατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και την ανύπαρκτη ενδοεπικοινωνία μεταξύ των νησιών και κυρίως με την Σύρο, την έδρα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».
Ο κ. Λεονταρίτης εκφράζει στον Υπουργό την έντονη διαμαρτυρία του και του απευθύνει νέα έκκληση, καλώντας τον «να αναλάβει τις ευθύνες του», τονίζοντας ότι σε περίπτωση που δε δοθεί άμεσα λύση, το υπουργείο με τη στάση του θα έχει συμβάλει στην καταδίκη της ναυαρχίδας του Ελληνικού τουρισμού σε συγκοινωνιακή απομόνωση και οικονομικό μαρασμό. Δηλώνει δε ξεκάθαρα πως η Περιφερειακή Αρχή είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο και με κάθε πρόσφορη νομική διαδικασία τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών της περιφέρειάς της.
Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης, «οι επί χάρτου σχεδιασμοί και οι ανεφάρμοστες προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης, έχουν καταδικάσει σε απομόνωση όσους επιμένουν «να φυλάττουν Θερμοπύλες» και να εξασφαλίζουν την ελληνικότητα του Αιγαίου» για να προσθέσει πως : «Σε εποχές όπως η σημερινή, όπου οι συνθήκες της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης «έχουν ρίξει άγκυρα στις ζωές μας», είναι τουλάχιστον λυπηρό η Πολιτεία να αδυνατεί να εφαρμόσει τα συνταγματικά δικαιώματα των νησιωτών για ίσες ευκαιρίες, ισονομία και ισοπολιτεία και να τους αντιμετωπίζει ως πολίτες «ενός κατώτερου Θεού».
Για τον Αντιπεριφερειάρχη, «οι μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων, το υψηλό κόστος στις μετακινήσεις των νησιωτών, το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων, ο οικονομικός μαρασμός που βρίσκεται προ των πυλών, απαιτούν άμεσες ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να βρεθεί οριστική και βιώσιμη λύση που θα βγάλει τα νησιά από το καθεστώς της απομόνωσης» .
Όπως καταλήγει: «Οι Κυκλάδες δεν μπορούν να εκλιπαρούν εσαεί την ελεημοσύνη του κεντρικού κράτους για τα αυτονόητα. Οι νησιώτες θα αγωνισθούν για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, την ασφάλεια και την υγεία τους, την επιχειρηματική τους ανάπτυξη, τη διατήρηση του πληθυσμού στα νησιά μας. Η δίκαιη αγανάκτησή τους μπορεί να οδηγήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την κατάκτηση του αυτονόητου δικαιώματός μας, που είναι αυτό της μετακίνησης».
news.travelling.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης