Αύξηση περίπου 5%, σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να παρουσιάσει σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών ακτοπλοϊκών εταιρειών η επιβατική κίνηση για τις εορτές του Πάσχα, το οποίο εφέτος συμπίπτει με την Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή των γραμμών εσωτερικού της Attica Group, Διονύση Θεοδωράτο, η κίνηση στην ακτοπλοΐα για τους περισσότερους προορισμούς αναμένεται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, ωστόσο στο σύνολό της αναμένεται να παρουσιάσει μικρή αύξηση περίπου κατά 5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έξοδος των εκδρομέων προς τα νησιά του Αιγαίου αναμένεται κορυφωθεί από τη Μεγάλη Τετάρτη, καθώς ορισμένοι προορισμοί παρουσιάζουν ήδη πληρότητα, ενώ στελέχη των ακτοπλοϊκών εταιρειών τονίζουν ότι έως τώρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και όλοι οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν και την άλλη εβδομάδα κανονικά.

Τα νησιά που, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, εμφανίζουν τη μεγαλύτερη κίνηση για τις εορτές του Πάσχα είναι η Πάρος, η Σύρος, η Μύκονος, η Πάτμος και η Σαντορίνη, ενώ με βάση το σύστημα κρατήσεων της Attica Group η πληρότητα για τα Δωδεκάνησα για τη Μεγάλη Τετάρτη στο πρωινό δρομολόγιο αγγίζει το 100%, όπως και στο πρωινό δρομολόγιο της Μεγάλης Παρασκευής για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Σε Χίο και Μυτιλήνη οι κρατήσεις βρίσκονται στο 30% με 35%, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη αγγίζουν το 60%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα Χανιά οι κρατήσεις για τη Μ. Τετάρτη είναι στο 60%, ενώ τη Μ. Πέμπτη το πρωινό δρομολόγιο έχει καλυφθεί κατά 60% και το βραδινό κατά 80%.

Σε χαμηλότερα επίπεδα είναι οι κρατήσεις με προορισμό το Ηράκλειο, όπου, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, για τη Μ. Τετάρτη είναι στο 40% και για Μ. Πέμπτη στο 50%.

To Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή αναμένεται από τη Μεγάλη Δευτέρα να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα στο λιμάνι του Πειραιά για την ασφαλή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης