Η Λιμενική Αρχή Μυκόνου ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες εχθές, από τον κυβερνήτη του σκάφους αναψυχής «ΞΕΝΗ ΑΡΤΕΜΗ» Ν. Μυκόνου 61 ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ταξιδιού από το νέο λιμένα της Μυκόνου με προορισμό τη Δήλο παρουσιάστηκε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να επιστρέψει άμεσα στο νέο λιμένα αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Λιμεναρχείου από ξηράς και θαλάσσης με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ειδοποιήθηκαν ο υπεύθυνος απορρύπανσης του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, επαγγελματίας δύτης, ιδιωτικός γερανός καθώς και φορτηγό-βυτίο για την απάντληση των υδάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «ΞΕΝΗ ΑΡΤΕΜΗ» ημιβυθίστηκε ακουμπώντας στο βυθό, με αποτέλεσμα να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση από πετρέλαιο κίνησης διαστάσεων περίπου 500 τ.μ., η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα με την τοποθέτηση απορροφητικού φράγματος γύρω από το ημιβυθισμένο σκάφος και απορροφητικών πετσετών από το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ενώ το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιούσε συνεχείς διελεύσεις-αναδεύσεις.

Από το φορτηγό – βυτίο πραγματοποιήθηκε η πλήρης απάντληση των υδάτων και των λοιπών πετρελαιοειδών, ενώ ο ιδιωτικός γερανός ανέλκυσε το σκάφος και το τοποθέτησε σε ασφαλές σημείο στη στεριά.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου διενεργείται προανάκριση.      

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης