Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει προς τις αρμόδιες αρχές του ΥΕΝ το σοβαρό περιστατικό του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου «WISH» το οποίο είναι στην Θάσο και οι ναυτολογημένοι σε αυτό Ναυτικοί εκφράζουν την εντονότατη ανησυχία τους επειδή ο πλοιοκτήτης δηλώνει αδυναμία να τους καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές τους ενώ η τοπική λιμενική αρχή δεν έχει πράξει το παραμικρό έως και σήμερα προκειμένου να πληρωθούν οι Ναυτικοί.
Οι τελευταίοι έχουν δηλώσει στο σύνολό τους παραίτηση και έχουν ζητήσει την νόμιμη αντικατάστασή τους αφού πρώτα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.
Το πλοίο, εξαιτίας της άρνησης του πλοιοκτήτη, κινδυνεύει να μείνει και από καύσιμα με αποτέλεσμα την δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης για τους Ναυτεργάτες οι οποίοι μένουν μέσα στο πλοίο.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ τονίζει την ανάγκη άμεσα οι υπηρεσίες του ΥΕΝ αλλά και η τοπικές Λιμενικές αρχές Θάσου να ενεργοποιηθούν ώστε να εξασφαλιστούν τα νόμιμα δικαιώματα των Ναυτεργατών δηλαδή η καταβολή των μισθών και η αντικατάστασή τους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης