Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Ελληνική Ακτοφυλακή ύστερα από ενημέρωση ότι αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο με 4.000 επιβάτες και πλήρωμα, που έπλεε ανατολικά της Κρήτης, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε για έκτακτο έλεγχο στον ναύσταθμο της ΣούδαςΤο «Fantasia» είχε προορισμό το Ηράκλειο, προερχόμενο από τη Χάιφα του Ισραήλ. Το κρουαζιερόπλοιο έφθασε το πρωί του Σαββάτου στην προβλήτα του λιμανιού της Σούδας. Οι πληροφορίες για τους λόγους που οδήγησαν στην αλλαγή πορείας του πλοίου είναι συγκεχυμένες.

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr ο λιμενάρχης Χανίων Γιάννης Ορφανός, ο πράκτορας της διαχειρίστριας εταιρείας είχε ενημερώσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο της πόλης ότι λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, το «Fantasia» δεν θα προσέγγιζε το λιμάνι του Ηρακλείου και θα κατευθυνόταν στη Σούδα, όπως και έγινε. Παράλληλα, ο κ. Ορφανός ανέφερε ότι το βράδυ της Παρασκευής και ενώ το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν εν πλω για τη Σούδα, διαπιστώθηκε ο αιφνίδιος θάνατος ενός εκ των επιβατών.

Έτσι, σήμερα το πρωί, με τον κατάπλου του «Fantasia», άνδρες του Λιμενικού Σώματος -παρουσία ιατροδικαστή- ανέβηκαν στο πλοίο και παρέλαβαν τη σορό, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή στο Νοσοκομείο Χανίων η οποία και αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου του επιβάτη. Το κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει στις 17.00 το απόγευμα, με προορισμό την Τσιταβέκια Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φόβοι για επίθεση

Σε δημοσίευμα του vima.gr, επισημαίνεται ότι υπήρχαν πληροφορίες για ενδεχόμενη επίθεση ενόπλων ή ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο εσωτερικό του πλοίου, γι’ αυτό και έπρεπε να διενεργηθεί εσπευσμένα έλεγχος.Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ανέφερε, πάντως, ότι η αλλαγή πορείας του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου οφείλεται στην αίτηση του ναυτικού πράκτορα για αλλαγή προορισμού, χωρίς να αναφέρεται ο λόγος.

Η πρόσφατη επίθεση εξτρεμιστών στην Κωνσταντινούπολη έχει σημάνει συναγερμό σε χώρες της Δύσης, οι οποίες έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή παρόμοιων ενεργειών τόσο στο έδαφός τους όσο και κατά πολιτών τους που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης