Τα αιτήματά τους σχετικά με τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων για την υποχρεωτική ναυτική πρακτόρευση στις πορθμειακές γραμμές και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο (Ηλεκτρονικό Σύστημα Κράτησης Θέσεως και Έκδοσης Εισιτηρίων Επιβατών και Αποδείξεων Μεταφοράς Οχημάτων – ΗΣΚΘΕΕΑ), έθεσαν στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού, Παράσχος Τσάγκαρης και εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας Επιβατηγών-Οχηματαγωγών Σαλαμίνας.

Σημειώνεται πως για τα συγκεκριμένα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει συστήσει ειδική ομάδα εργασίας η οποία θα εξετάσει το ενδεχόμενο της υπό όρους εξαίρεσης των πορθμειακών γραμμών από την υποχρεωτική ναυτική πρακτόρευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς την εφαρμογή του ΗΣΚΘΕΕΑ, ο κ. Κουρουμπλής ανέθεσε στα μέλη της Ομάδας Εργασίας, από κοινού με εκπροσώπους της Ένωσης Πορθμείων, να ερευνήσουν επί τόπου, κατά πόσον μπορεί να εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις πορθμειακές γραμμές, ενώ συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης