Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για τον έναν αιώνα παρουσίας της στο Μέγαρο Μουσικής.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, αφού χαρακτήρισε «ορόσημο τόσο για την ελληνική ναυτιλία όσο και για την ελληνική οικονομία την ίδρυση της ΕΕΕ», ανέφερε ότι η Πολιτεία θα είναι αρωγός και συνταξιδιώτης με τον κλάδο τόσο στην τρικυμία όσο και στη νηνεμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας, αφού εκθείασε τους Έλληνες πλοιοκτήτες, με τη γνωστή διεθνώς «επιχειρηματική οξυδέρκεια και τη συνήθεια που έχουν να παίρνουν τη σωστή απόφαση, στη σωστή στιγμή, δρώντας κόντρα στο ρεύμα», τους κάλεσε να επενδύσουν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται στην Ελλάδα ως ένα έναυσμα εμπιστοσύνης.

Μιλώντας για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το 2016 είναι έτος σταθερότητας και το 2017 «θα βρει την Ελλάδα να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς μεγέθυνσης, να συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να επιστρέφει αυτοδύναμη στις αγορές. Αυτό εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές, αλλά και οι επίσημοι θεσμικοί φορείς της Ευρώπης και του ΔΝΤ».

Εστίασε, μάλιστα, στην αποσαφήνιση της στρατηγικής γύρω από το θέμα του χρέους, τονίζοντας ότι «η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης έπεισε και τους πλέον δύσπιστους ότι κάτι έχει αλλάξει στη χώρα. Η Ελλάδα μπορεί πλέον να βάζει στόχους και να τους εκπληρώνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τσίπρας-Παυλόπουλος σε πρώτο πλάνο

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Ο πρωθυπουργός με τον ΠτΔ

Ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας

Ο πρόεδρος των εφοπλιστών Θ. Βενιάμης με τον νέο υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή

Ο Σαμαράς στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης