Με πρωτοβουλία του Γιώργου Πατούλη συνεδριάζει αύριο στη Γλυφάδα, η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, με θέμα τη θαλάσσια ρύπανση, τις αρμοδιότητες των δήμων και την εφαρμογή τοπικών σχεδίων διαχείρισης.

Τη συνεδρίαση, που θα γίνει στις 2.00 το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας, έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν και να παρέμβουν, οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου που επλήγη από τη ρύπανση που προκάλεσε το πρόσφατο περιστατικό της βύθισης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα έχουν προσκληθεί οι δήμαρχοι των δήμων: Αίγινας, Αλίμου, Ασπροπύργου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ελευσίνας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Λαυρεωτικής, Π. Φαλήρου, Πειραιά, Περάματος, Σαλαμίνας, Σαρωνικού, Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας είναι αναγκαία καθώς «χρειάζεται μια υπεύθυνη πληροφόρηση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την πλευρά της Πολιτείας για το συγκεκριμένο θέμα. Όλοι μαζί οφείλουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε αποτελεσματικά, επιχειρησιακά σχέδια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών με στόχο τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης