Νέους προορισμούς σχεδιάζει για το 2016 η Celestyal Cruises, καθώς φέτος παρά την οικονομική κρίση ο αριθμός των επιβατών παρουσίασε σημαντική άνοδο.

Σε συνέντευξη Τύπου, χθες, ο Κυριάκος Αναστασιάδης, διευθύνοντας σύμβουλο της Celestyal Cruises και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής CLIA Ευρώπης σημείωσε ότι η κρουαζιέρα στην Ελλάδα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρξαν ιδιαίτερα τον Ιούλιο εκπέμπει θετικά μηνύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη ο Πυθαγόρας Νάγος, αντιπρόεδρος πωλήσεων της Celestyal Cruises, υπογράμμισε την αύξηση κατά 20% που σημειώθηκε το 2015 στη διακίνηση επιβατών σε σχέση με το 2014 και όπως ανέφερε ο ίδιος «η εταιρεία μετέφερε με τα κρουαζιερόπλοιά της συνολικά 129.731 επιβάτες που αντιστοιχούν σε 516.000 διανυκτερεύσεις ξένων επιβατών».

Την ίδια στιγμή, υπήρξε σημαντική άνοδος σε όλες τις αγορές της εταιρείας, όπως στη Βόρεια (+13%) και Νότια Αμερική (+17%), την Ευρώπη (+25%) ενώ εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των επιβατών από την Τουρκία (+135%).

Ο αντιπρόεδρος επιχειρήσεων του ομίλου καπετάνιος Γιώργος Κουμπενάς αποκάλυψε επιπλέον πως η συνεισφορά του ομίλου στην ελληνική οικονομία στο 12μηνο ανέρχεται στα 110 εκατομμύρια ευρώ (δαπάνες επιβατών, μισθοδοσίες, τέλη, φόροι, εισφορές κλπ) στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και δαπάνες σε ελληνικά ναυπηγεία ύψους 30 εκατ ευρώ για επισκευές αλλά και αναβαθμίσεις πλοίων του ομίλου από ελληνικές ναυπηγοεπισκευαστικές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα η Celestyal Cruises ανακοίνωσε συνολικά 977 προσεγγίσεις στα ελληνικά λιμάνια (ποσοστό 25% επί συνόλου 4.162 προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων). Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των επιβατών άγγιξε τα 77 εκατ. ευρώ το 2015 και τα άμεσα έξοδα λειτουργίας της εταιρείας ανήλθαν στα 33 εκ. ευρώ. Η δε συνολική εκτιμώμενη συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία ανήλθε συνολικά στα 110 εκατ. ευρώ, προσφέροντας σημαντική οικονομική ανάσα στη χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης