Την κορδέλα των εγκαινίων της νέας προβλήτας κρουαζιερόπλοιων στον χώρο του νέου λιμένα της Κέρκυρας «έκοψε» το πρωί του Σαββάτου η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη για το νέο αυτό έργο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και είναι σήμερα, παρά ποτέ, υποχρέωσή μας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε, έτσι ώστε να αναπτυχθεί. Η Κέρκυρα να γίνει ακόμη πιο δημοφιλής προορισμός και την πατρίδας μας να μπορέσουμε να την κατατάξουμε, τα επόμενα πέντε χρόνια, με τη στρατηγική πολιτική που έχουμε, στους πέντε παγκόσμιους πιο δημοφιλείς προορισμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο υδατοδρόμιο που αναμένεται να γίνει στον λιμένα της Κέρκυρας, μετά και τη σχετική αδειοδότηση που έχει λάβει, η κα Κουντουρά τόνισε πως το Υπουργείο Τουρισμού είναι διατεθειμένο να το προχωρήσει.

«Ήδη έχει δοθεί η πρώτη άδεια στον λιμένα της Κέρκυρας, αναμένεται των υπολοίπων και είναι όλα σε εξέλιξη» είπε, προσθέτοντας ότι «η πολιτική βούληση υπάρχει».

Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι «το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού που είναι αρμόδιο σε αυτό το θέμα και ο υπουργός Γ. Σταθάκης θα κάνει τα πάντα έτσι ώστε, χωρίς να υπάρξει ζημία στο ελληνικό Δημόσιο, να προχωρήσει αυτή η σύμβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τα λιμάνια της χώρας, η κα Κουντουρά δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι όλες οι πύλες εισόδου στη χώρα μας να αναβαθμιστούν και σε υποδομές, να αναπτυχθούν, αλλά πάνω από όλα να είμαστε περήφανοι για τις ποιοτικές υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε σε όλες τις πύλες εισόδου και στα λιμάνια και στα αεροδρόμια».

Πριν από τα εγκαίνια, η αναπληρώτρια υπουργός είχε συνάντηση με εκπροσώπους και φορείς του τουρισμού στην Κέρκυρα, στη διάρκεια της οποίας της εκτέθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες που αντιμετωπίζει το νησί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης