Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Μέσα σε ένα 24ωρο οι Λιμενικές Αρχές εντόπισαν, συνέλαβαν ή διέσωσαν 463 παράνομους μετανάστες οι οποίου ήταν σε καΐκια που τους επιβίβασαν οι δουλέμποροι.
Το ερώτημα που προκύπτει και είναι εύλογο, είναι που θα πάνε όλοι αυτοί οι μετανάστες. Μπορεί και αντέχει το ελληνικό κράτος να φιλοξενήσει και να συντηρήσει τόσες χιλιάδες ψυχές που καθημερινά μπαίνουν στη χώρα μας;
Οι Έλληνες είναι άνθρωποι φιλόξενοι από τη φύση τους. Το πρόβλημα όμως πλέον είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό. Και πρέπει άμεσα να συζητηθεί στα αρμόδια όργανα των Βρυξελλών. Γιατί καλά είναι τα κλιμάκια να μας κουνούν το χέρι για τα οικονομικά μας χάλια, αλλά υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα που αργά ή γρήγορα θα χτυπήσουν την πόρτα και των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ.
Για την ιστορία δημοσιεύουμε τα δελτία τύπου που έστειλε το Λιμενικό Σώμα το τελευταίο 24ωρο:

Σύλληψη παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι – Σύλληψη παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών και διακινητή τους στη Σύμη – Διακομιδή ασθενών 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είκοσι εννέα (29) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στις βορειοανατολικές ακτές της ν. Φαρμακονησίου.
Ανωτέρω, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν και πρόκειται να μεταφερθούν στη ν. Λέρο, ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν, βυθίστηκε. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
*****
Ένας (01) διακινητής και δώδεκα (12) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά “ΟΡΜΟΥ ΠΕΔΙ” Σύμης.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από συντονισμένη επιχείρηση πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην εν λόγω περιοχή, ταχύπλοο σκάφος το οποίο επιχείρησε να διαφύγει.
Κατόπιν καταδίωξης, ανωτέρω σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν ο διακινητής καθώς και οι παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί.

Εντοπισμός και διάσωση παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Συλλήψεις παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών και διακινητών τους στην Αλεξανδρούπολη και την Πάτρα –  Εντοπισμός και συλλήψεις παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στη Χίο και στη Σάμο

 Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά τη διάρκεια περιπολίας στα πλαίσια μεικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015» εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ”ΛΑΜΝΑΣ” ν. Λέσβου πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, οι οποίοι στη θέα του πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. την έσκισαν και έπεσαν στη θάλασσα.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνηςσυνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
*****
Στον εντοπισμό και τη σύλληψη εικοσιτριών (23) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρώτες ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από Α/Κ σκάφη για την ύπαρξη πιθανής ακυβέρνητης πνευστής λέμβου με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή Θρακικού πελάγους, 13 ν.μ. από λιμένα Αλεξανδρούπολης. Άμεσα περιπολικό σκάφοςΛ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην περιοχή, εντόπισε την ανωτέρω λέμβο και περισυνέλεξε με ασφάλεια είκοσι τέσσερα (24) άτομα.
Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου και συνελήφθησαν, οι είκοσι τρεις (23) για παράνομη είσοδο χωρίς να κατέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ ένας 23χρονος αλλοδαπός διαπιστώθηκε ότι ήταν ο χειριστής της λέμβου.
Δύο (02) άνδρες και δύο(02) γυναίκες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*****
 Ένας 23χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός και η 29χρονη αλλοδαπή συνεργός του συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω 23χρονος αλλοδαπός σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με την άμεση συνέργεια της ανωτέρω αλλοδαπής, η οποία τον συνόδευε και θα συνταξίδευε μαζί του με το παραπάνω πλοίο.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το έγγραφο, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέως Υπηρεσίας η 29χρονη αφέθηκε ελεύθερη καθότι συνόδευε το δεκατεσσάρων (14) μηνών βρέφος της.
*****
Είκοσι πέντε (25) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΝΑΓΟΣ” βόρεια ν. Χίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πρόκειται να υποβληθούν σε σειρά ιατρικών εξετάσεων από κλιμάκιο του Γενικού Νοσοκομείου Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Τριάντα οκτώ (38) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΥ” ανατολικά ν. Σάμου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σάμου από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη ικανού αριθμού ατόμων, πιθανών παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, σε χερσαίο χώρο ν. Σάμου. Άμεσα περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή στελεχών της Α.Δ. Σάμου εντόπισαν και περισυνέλεξαν από δύσβατο σημείο της ανωτέρω περιοχής συνολικά τριάντα οκτώ (38) άτομα, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι, στη Σάμο, στη Χίο και στην Ηγουμενίτσα

 Τριάντα δύο (32) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Φαρμακονησίου, από το πλήρωμα ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Συγκεκριμένα, ανωτέρω αλλοδαποί εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο και αφού μετεπιβιβάστηκαν στο ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φαρμακονησίου, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο λιμένα Λέρου προκειμένου συλληφθούν διότιστερούνται νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
 Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****
Τριάντα τέσσερις (34) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή “Αγίου Κωνσταντίνου” ν. Σάμου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ εντόπισε πνευστή λέμβο με επιβαίνοντες τους εν λόγω αλλοδαπούς. Άμεσα το πλήρωμα του περιπολικού περισυνέλεξε τους ανωτέρω και τους παρέδωσε στο λιμένα Βαθέος Σάμου, όπου συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η πνευστή λέμβος κατασχέθηκε.
*****
Τριάντα τρεις (33) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΓΡΙΔΙΑ” νότιας Χίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πρόκειται να υποβληθούν σε σειρά ιατρικών εξετάσεων από κλιμάκιο του Γενικού Νοσοκομείου Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****
 Ένας (01) παράνομα εισελθών αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε σε Φ/Γ όχημα, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Εντοπισμός και συλλήψεις παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Μήθυμνα και το Φαρμακονήσι

 Εβδομήντα τρεις (73) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες χθες, εντός της πόλεως Μυτιλήνης ν. Λέσβου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Ανωτέρω αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων .
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

 Σαράντα έξι (46) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το πλήρωμα ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να κινείται προς τις ακτές της ν. Χίου, με αποτέλεσμα οι ανωτέρω παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί να αποβιβαστούν στην παραλία ”ΚΑΡΦΑΣ” ν. Χίου, ενώ στη συνέχειασυνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
 Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Σαράντα τρεις (43) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες χθες, στην περιοχή ”ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ” ν. Λέσβου, από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Ανωτέρω συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
 Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

 Τριάντα εννέα (39) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Φαρμακονησίου, από το πλήρωμα ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Συγκεκριμένα, ανωτέρω αλλοδαποί εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο και αφού μετεπιβιβάστηκαν στο ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φαρμακονησίου, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο λιμένα Λέρου προκειμένου συλληφθούν διότιστερούνται νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
 Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης