Στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα (09) παράνομων μεταναστών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτης πνευστής μηχανοκίνητης λέμβου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Φαρμακονησίου. Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε ανωτέρω σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θέα του οποίου οι εννέα (09) επιβαίνοντες παράνομοι μετανάστες έσκισαν τη λέμβο και έπεσαν στη θάλασσα.
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, τους οποίους στη συνέχεια αποβίβασε στο Φαρμακονήσι όπου κρατούνται από τη στρατιωτική φρουρά της νήσου, μέχρι να μεταφερθούν στη Λέρο.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Δεκαπέντε (15) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, επί της νήσου Παναγιάς Οινουσσών Χίου, από προσωπικό του στρατιωτικού παρατηρητηρίου.
Ανωτέρω παράνομοι μετανάστες αφού παρελήφθησαν από πλήρωμα πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου όπου συνελήφθησαν από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

 Δύο (02) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, απογευματινές χθες, στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
 Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν μετά από διενεργηθέντα έλεγχο σε συρόμενο Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, σε εμφανή θέση στο χώρο του φορτίου του συρόμενου, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα οι ανωτέρω συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, λόγω ανηλικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*****

Δύο (02) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
 Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε διενεργηθέντα έλεγχο πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, έχοντας στην κατοχή τους και επιδεικνύοντας ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

 Είκοσι (20) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα Κω, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε πολυεστερικό μηχανοκίνητο σκάφος με είκοσι (20) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Ανωτέρω παράνομοι μετανάστες αφού παρελήφθησαν από πλήρωμα πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω όπου συνελήφθησαν από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πολυεστερικό σκάφος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης