Καθημερινά το mailbox μας κατακλύζεται από τις ίδιες ειδήσεις του Λιμενικού για εντοπισμό και σύλληψη παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο. Το πρόβλημα είναι γνωστό και τα χουμε πει εκατοντάδες φορές από εδώ. Προφανώς και χρειάζεται πολιτική – ευρωπαϊκή απόφαση, ώστε να σταματήσει επιτέλους αυτό το αλισβερίσι ψυχών που πολλές φορές δεν τα καταφέρνουν να φτάσουν στη δική τους γη της επαγγελίας και η Μεσόγειος γίνεται ο υγρός τάφος τους.
Πρέπει η Ευρώπη να δει το θέμα με ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα και να βάλει τέλος.

Το παρακάτω είναι ένα ακόμη δελτίο τύπου του Λιμενικού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντοπισμός και διάσωση παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στη Σάμο – Σύλληψη παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στη Λέσβο, το Φαρμακονήσι, την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα

Στον εντοπισμό και την διάσωση είκοσι οκτώ (28) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Παρασκευής ν.Σάμου, ακινητοποιημένη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με κατεστραμμένο αεροθάλαμο και με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου, όπου και συνελήφθησαν από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η ανωτέρω λέμβος βυθίστηκε.

*****
 Έντεκα (11) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί καθώς και ο αλλοδαπός διακινητής τους εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχήβορειοανατολικά της ν. Φαρμακονησίου από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από οικείο στρατιωτικό παρατηρητήριο ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε μηχανοκίνητη πολυεστερική λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ανωτέρω λέμβο μεταφέρθηκε με το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο ν. Φαρμακονήσι όπου οι έντεκα (11) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί καθώς και ο διακινητής τους παραδόθηκαν στην οικεία στρατιωτική φρουρά, όπου κρατούνται μέχρι να μεταφερθούν στη ν.Λέρο.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*****
 Σαράντα τρεις (43) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν βραδινές ώρες χθες, στις νοτιοανατολικές ακτές της ν. Φαρμακονησίου, από στελέχη του οικείου στρατιωτικού Φυλακίου.
Ανωτέρω αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λέρου.
*****
Είκοσι οκτώ (28) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες χθες, στην ευρύτερη περιοχή “ΠΑΛΑΙΟΚΑΑΣΤΡΟΥ” ν. Σάμου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σάμου.

*****
 Ένας (01) παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
 Ένας (01) παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο ο ανωτέρω εντοπίστηκε να προσπαθεί να κρυφτεί σε φορτηγό όχημα το οποίο θα φορτωνόταν σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
 Ένας (01) παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν υπόδειξης του οδηγού Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, ο ανωτέρω εντοπίστηκε κρυμμένος εντός του επικαθημένου, το οποίο θα φορτωνόταν σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
 Μία(01) παράνομα εισελθών αλλοδαπή συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατηγού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο Αλβανίας άνευ σφραγίδας εισόδου σε χώρα Schengen, ενώ επιπροσθέτως διαπιστώθηκε ότι είναι καταχωρημένη ως αλλοδαπή, ανεπιθύμητη σε έδαφος Schengen, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης