Πέντε άτομα συνελήφθησαν στα Χανιά και τον Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες χθες, στο χώρο φύλαξης ασυνόδευτων δεμάτων, στον επιβατικό λιμένα Σούδας, από στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκε μία νάιλον συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, μικτού βάρους 447,20 γραμμαρίων, κατά την παραλαβή της οποίας, συνελήφθη ένας 20χρονος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια κατόπιν έρευνας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ένας 20χρονος και ένας 21χρονος, στον τόπο διαμονής των οποίων, βρέθηκε μία (01) νάιλον συσκευασία μεγάλης χωρητικότητας με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης και ένα (01) αυτοσχέδιο τσιγάρο με πιθανώς υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ένα (01) δίκυκλο όχημα καθώς και τρεις (03) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ οι τρεις (03) συλληφθέντες, προσήχθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, προέκυψε ότι σχετιζόμενοι με την υπόθεση, ήταν ένας 62χρονος και ένας 19χρονος, κάτοικοι Πειραιά. Κατόπιν νομότυπης έρευνας στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από Κλιμάκιο Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., τα κάτωθι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

α) μία (01) πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους τεσσάρων δεκάτων του γραμμαρίου (0,4),
β) μία (01) πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους δεκατεσσάρων γραμμαρίων και πέντε δεκάτων του γραμμαρίου (14,5γρ),
γ) μία (01) πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους τριών γραμμαρίων και ενός δεκάτου (3,1γρ),
δ) ένα (01) μεταλλικό τριβείο ακατέργαστης κάνναβης,
ε) τρία (03) πλαστικά τριβεία ακατέργαστης κάνναβης,
στ) ένα (01) κινητό τηλέφωνο,
ζ) ένα (01) κυνηγετικό μονόκανο όπλο και
η) μία (01) μονόκανη καραμπίνα.

Αμφότεροι οι ανωτέρω συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση των Νόμων “Περί Ναρκωτικών”, “Περί Όπλων” και συναυτουργία, ενώ πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον των αρμόδιων Εισαγγελιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης