Νέα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο λιμάνι της Μυτιλήνης ανάμεσα σε πρόσφυγες και αστυνομικούς.

Ο δρόμοι πέριξ του λιμανιού έχουν κλείσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο λιμάνι συνωστίζονται πλέον πάνω από 10.000 μετανάστες προκειμένου να καταγραφούν ή να αναχωρήσουν με κάποιο πλοίο για τον Πειραιά.

Σήμερα, αναχώρησαν περί τα 1.800 άτομα για Πειραιά με το πλοίο «Τέρα τζετ», ενώ το απόγευμα με πλοίο της γραμμής θα αναχωρήσουν περί τα 400 μόλις άτομα. Τα μεσάνυχτα θα αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη για τον Πειραιά και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προερχόμενο από Κάλυμνο και Κω. Από τη Μυτιλήνη δεν πρόκειται να παραλάβει περισσότερα από 700 άτομα.

Κι ενώ αγωνιωδώς αναζητούνται λύσεις, με επιστολή του στον Κεντρικό Λιμενάρχη Μυτιλήνης και τον Αστυνομικό Δ/ντή Λέσβου, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης ζητά να υλοποιηθεί προηγούμενη απόφαση σε ευρεία σύσκεψη των αρμοδίων φορέων για το μεταναστευτικό πρόβλημα της Λέσβου, να σταματήσει οριστικά η καταγραφή των μεταναστών στον λιμένα της Μυτιλήνης. Κι αυτό ως τρόπος εκκένωσης του λιμανιού και ακύρωσης των επιπτώσεων που αυτή η κατάσταση δημιουργεί στη ζωή της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για διαφόρους λόγους καθυστέρησε η υλοποίηση της απόφασης αυτής», σημειώνει ο κ. Γιαννέλλης ο οποίος ζητά «άμεσα να μεταφερθεί ο χώρος της καταγραφής στη Μόρια κι επικουρικά σε ιδιωτικό χώρο, που θα υποδείξει ο δήμαρχος Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός, ο οποίος ήδη καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την οριστικοποίησή του».

Μόνο για όσους μετανάστες φεύγουν την ίδια μέρα πρέπει να χρησιμοποιείται το λιμάνι «και με ευθύνη σας», υποστηρίζει ο Γιάννης Γιαννέλλης ο οποίος και ζητά από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου «να συνδράμει το Λιμενικό με κάθε τρόπο. Εννοείται ότι πριν από οποιαδήποτε ενέργεια θα υπάρχει συνεννόηση με τον δήμαρχο Μυτιλήνης», καταλήγει ο κ. Γενικός Γραμματέας Αιγαίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης