Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Λιμενοφυλάκων η τελετή αποφοίτησης του Σχολείου Κυβερνητών Περιπολικών Σκαφών Λ.Σ. (ΣΚΥΠΕΡΣ/ΛΣ) για τη δεύτερη εκπαιδευτική σειρά 33 νέων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με την παρουσία του κ. Γενικού Επιθεωρητή ΛΣ (ΓΕΛΣ) Υποναυάρχου ΛΣ ΤΣΑΝΤΖΑΛΟΥ Ευάγγελου, του αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης Προσωπικού, του Διοικητή της Σχολής Λιμενοφυλάκων και του ΣΚΥΠΕΡΣ ταυτόχρονα, της Επιτηρήτριας του ΣΚΥΠΕΡΣ και λοιπών Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Προσωπικού καθώς και διδασκόντων).
Η εκπαίδευση των νέων Αξιωματικών στη διακυβέρνηση των περιπολικών σκαφών πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 06/04/2015 έως 17/06/2015 και περιλάμβανε θεωρητική διδασκαλία και κυρίως πρακτική εκπαίδευση επί πλωτών μέσων Λ.Σ. (ΠΛΣ) που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Στην ομιλία του ο κ. ΓΕΛΣ υπογράμμισε τη σημασία λήψης της συγκεκριμένης εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά στην εξοικείωση των σπουδαστών με το θαλάσσιο στοιχείο, τις συνθήκες λειτουργίας των ΠΛΣ, καθώς και τα καθήκοντα του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί σε αυτά και επιχειρεί επί 24ώρου βάσεως με αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.
Τέλος, τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενόψει της επικείμενης τοποθέτησής τους στις Λιμενικές Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης