Η GasLog Partners του Πέτρου Λιβάνου κοστολογεί τις μετοχές που προσφέρει με δημόσια εγγραφή (IPO) στις ΗΠΑ, στο υψηλότερο σημείου του αναφερόμενου εύρους τιμών της.
Μέσω της θυγατρικής της Master Limited Partnership (MLP) προσφέρει 8,4 εκατομμύρια μετοχές σε μια κίνηση που θα αυξήσει τα ακαθάριστα έσοδα των 176 εκατομμυρίων δολαρίων.
Επιπλέον 26,5 εκατομμύρια μπορεί να κερδηθούν, εάν οι επενδυτές επιλέξουν να ασκήσουν το δικαίωμα αγοράς εως και 1,26 εκατομμυρίων παραπάνω μετοχών.
Η Citigroup, η Credit Suisse, η Wells Fargo, η Barclays, η Evercore και η UBS είναι οι επενδυτικές τράπεζες που από κοινού αναλαμβάνουν να διαθέσουν τις μετοχές τους και η Deutsche Bank  και η DNB Markets είναι οι τράπεζες-συντονιστές για την προσφορά.
Η GasLog δήλωσε ότι θα διατηρήσει τις 1,4 εκατ. κοινών μετοχών του MLP, αν οι επενδυτές δεν ασκήσουν την επιλογή τους να αγοράσουν επιπλέον μετοχές.
Τα κέρδη από τη δημόσια εγγραφή  θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, με το υπόλοιπο να διανέμεται στην GasLog.
Ο στόλος της Μητρικής GasLog περιλαμβάνει 18 πλοία μεταφοράς LNG αποκλειστικής ιδιοκτησίας, εκ των οποίων 11 πλέουν στις θάλασσες και επτά είναι νεότευκτα υπό παραγγελία.
Έξι από αυτά τα σκάφη, μεταξύ των οποίων δύο νεότευκτα, προγραμματίζονται να δοθούν στην MLP με συμβάσεις πέντε ή και παραπάνω χρόνων.
Οι μετοχές της GasLog Partners πρόκειται να αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 7 του Μαΐου 2014, φέροντας την κωδική ονομασία “Glop”.
e-nautilia

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης