Την άποψη του για το θέμα των mega και giga boxships, κατέθεσε σύμφωνα με δημοσίευμα κινεζικής εφημερίδας, ο CΕΟ της Hapag Lloyd, Rolf Habben Jansen, σημειώνοντας ότι το χτίσιμο όλο και μεγαλύτερων πλοίων δεν μπορεί να απαντήσει σε όλες τις προκλήσεις και τα προβλήματα του τομέα.
Οι συζητήσεις αναφέρει ο κ. Jansen περιστρέφονται στις οικονομίες κλίμακας γύρω από αυτά τα πλοία, τα κόστη τους αλλά και γύρω από άλλες παραμέτρους που αναφέρονται στα καύσιμα και όχι μόνο.
Η τοποθέτηση Jansen φέρνει στην επικαιρότητα τις συζητήσεις για τον γιγαντισμό των πλοίων του τομέα, ενώ η αναφορά του ότι δε λύνονται όλα τα προβλήματα απεικονίζει το γενικότερο προβληματισμό καθώς διεξάγεται αγώνας δρόμου στα λιμάνια και τις επιχειρήσεις του τομέα για να βελτιώσουν την εικόνα τους, όσον αφορά τη συνέπεια σε χρόνους άρα και κόστη με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σχολιάζοντας το μέλλον ο κ. Jansen εκτιμά ότι θα υπάρξουν και άλλες συγχωνεύσεις στον τομέα και ισχυρές συμμαχίες αναμένεται να δουν καλές κερδοφορίες στη διαδρομή του χρόνου ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η G6 αποτελεί μια από αυτές τις ισχυρές συμμαχίες.
Theseanation.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης