ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έμφορτο εμπορευματοκιβωτίων ξεκίνησε το 16.000 teu πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της CMA CGM. “Marco Polo”, με προορισμό το λιμάνι του Αμβούργου.

Πρόκειται για το πλέον γιγάντιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το οποίο ήδη έχει πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον τομέα ως προς το θέμα της φιλοσοφίας και των επιλογών για πλοία με μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες.

Εμπειρογνώμονες που εστίασαν στην παρουσίαση του πλοίου η οποία ως γνωστόν έγινε πρόσφατα, εικάζουν ότι θα υπάρξει ένας νέος κύκλος συζητήσεων και προσφορών από ναυπηγικές μονάδες για κτίσιμο πλοίων αυτής της κατηγορίας, ως ενός από τα σκαλιά που ανεβαίνει ο τομέας αναφορικά με τις μεταφορικές ικανότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκαλιά που ασμένως θα πρέπει να σπεύσουν να ανέβουν και τα μεγάλα λιμάνια, αν θέλουν στο εξής να καλύπτουν πλοία με μεγάλες μεταφορικές ικανότητες.

Να σημειώνουμε ότι για τα πλοία αυτά πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία κυρίως δε για τη συμβολή τους στη μείωση του κόστους μεταφοράς αλλά και ταυτόχρονα στη μείωση της συμβολής της ναυτιλίας στους αέριους ρύπους από τα συγκεκριμένα πλοία καθώς αυτά εκτιμάται ότι θα υποκαταστήσουν πλοία με μικρότερες μεταφορικές ικανότητες που τώρα καλύπτουν μεγάλες ρότες κυρίως μεταξύ ηπείρων.

theseanation

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης