Ελαστικοποίηση των οργανικών συνθέσεων, με μέτρα ανάλογα με αυτά που ελήφθησαν το 2007 για την ποντοπόρο ναυτιλία, ήταν ένα εκ των αιτημάτων που εκτέθηκαν στη χθεσινή υπερδίωρη συνάντηση του προεδρείου της ΕΕΝΜΑ υπό τον πρόεδρο κ.Χ. Σημαντώνη με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλη αναφορικά με την διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τομέα.

Εκτεταμένη συζήτηση έγινε και για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν έτσι ώστε ο Πειραιάς να καταστεί Home Port, των πλοίων αυτής της κατηγορίας, τα οποία κινούνται κύρια στον ευρωπαϊκό και μεσογειακό χώρο με πολλαπλά οφέλη και για την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, έγινε αναφορά στο θέμα της Ναυτικής Εκπαίδευσης και στο πόσο σημαντική είναι η σωστή εκπαίδευση των Ελλήνων ναυτικών και η προβολή της ναυτιλίας για την προσέλκυση περισσότερων νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

Η συνάντηση έκλεισε με τη συμφωνίας συνεργασίας ΕΕΝΜΑ- υπουργείου ώστε να καταβληθούν από κοινού προσπάθειες  για την βελτίωση και επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που μαστίζουν τον χώρο της Ναυτιλίας των μικρών ευρωπαϊκών αποστάσεων και κυρίως των ενδο Ελλαδικών .

Πηγή: the sea nation

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης