Το μεσημέρι παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία της υπογραφής της συμφωνίας ΟΛΠ-COSCO (φιλικός διακανονισμός) η οποία και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την εκτέλεση σειράς επενδύσεων στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά, το κείμενο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου να επικυρωθεί οριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία του φιλικού διακανονισμού «πέρασε δια πυρός και σιδήρου» μετά από προσφυγές στα αρμόδια όργανα της ΕΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και το δ.σ. του ΟΛΠ που συνεδρίασε δύο φορές το τελευταίο διάστημα ενώ ως γνωστόν με τη δεύτερη γ.σ. του Οργανισμού προχθές που ήταν και επεισοδιακή έκλεισε το εν λόγω θέμα.
Αποτέλεσμα ωστόσο των διαδικασιών ήταν να καθυστερήσει χρονικά η έναρξη επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά από τις οποίες ο ΟΛΠ θα αποκομίσει έσοδα ενώ θα έχει στον έλεγχό του και προβλήτα πετρελαιοειδών που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο των νέων παρεμβάσεων. Να σημειωθεί ότι τόσο στο θέμα του φιλικού διακανονισμού όσο και στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ έχουν εναντιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ΟΜΥΛΕ.

Η ανακοίνωση της PCT

Μετά την Απόφαση του Δ.Σ. και της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του ΟΛΠ Α.Ε. για την επικύρωση του “Σχεδίου Β’ Τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης 2008 μεταξύ ΣΕΠ Α.Ε. και ΟΛΠ Α.Ε.”, τα αρμόδια όργανα της ΣΕΠ Α.Ε. αποφάσισαν να συνυπογράψουν το εγκριθέν από τη Γ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε. κείμενο του Συμφωνητικού, του οποίου οι όροι συνιστούν για το λιμάνι του Πειραιά, την ΟΛΠ Α.Ε., την ΣΕΠ Α.Ε. και την Ελλάδα ένα μεγάλο επιχειρηματικό πλάνο αξίας 230.000.000 ευρώ, το οποίο θα αποτελεί εξ’ ολοκλήρου επένδυση από την Εταιρεία μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης