«Ακούει» στο όνομα Zarga και είναι το ακριβότερο πλοίο στον κόσμο. Πρόκειται για ένα Q-MAX πλοίο μεταφοράς LNG το όποιο κοστολογείται στην τιμή των 221,8 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του Zarga ισούται με 1,5 Gareth Bale (ποδοσφαιριστής της Real Madrid) η μεταγραφή του οποίου κόστισε 145 εκατομμύρια δολάρια, δεκατρία ροζ διαμάντια δώδεκα καρατίων αξίας 17 εκατομμυρίων έκαστο ή 49 Lamborghini Veneno διθέσια ανοικτά σπορ αυτοκίνητα αξίας 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Το Zarga κατασκευάστηκε το 2010 στο ναυπηγείο της Samsung Heavy Industries (SHI) στο Geoje Island. Η χωρητικότητα του μήκους 345 μέτρων πλοίου είναι 266.433 κ.μ. και είναι νηολογημένο στις Νήσους Μάρσαλ.
 
Ιδιοκτήτρια του σκάφους είναι η εταιρεία Nakilat και έχει ναυλωθεί με μακροπρόθεσμη σύμβαση για την Qatargas Operating Company Limite. Το πλοίο μεταφέρει LNG που παράγεται από την Qatargas 4 (Qatar Liquefied Gas Company Limited) σε αγορές κυρίως της Βόρειας Αμερικής, του Ντουμπάι και της Κίνας. Μέτοχοι της Qatargas 4 είναι η Qatar Petroleum και η Royal Dutch Shell.

Dealnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης