Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, η «4η Πειραϊκή Αμφικτυονία», (13 με 16 Ιουνίου) ένας θεσμός, που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά
κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και που σκοπό έχει να αναδείξει τις παραδόσεις, τις ιδιαιτερότητες, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα, των τόπων καταγωγής των παροικιών του Πειραιά.

Η «4η Πειραϊκή Αμφικτυονία», έκλεισε με χορούς από την χορευτική ομάδα του Β΄ και Γ΄ Διαμερίσματος του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με την Πολύμορφη Έκφραση Πολιτισμού και Παράδοσης «Λίνα Λαβούτα Μαντά», από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά «Οι φίλοι της παράδοσης», από το Σύνδεσμο των Εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων και το Σύνδεσμο των Απανταχού Μηλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, προσέφερε αναμνηστικές πλακέτες στους συλλόγους και στα σωματεία, που συμμετείχαν στην «4η Πειραϊκή Αμφικτυονία», τονίζοντας μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του:
«Όλες και όλοι εσείς αγκαλιάσατε αυτόν το θεσμό της Πειραϊκής Αμφικτυονίας. Όταν διαβάζω : «4η Πειραϊκή Αμφικτυονία» ή «4η Ανθοκομική Έκθεση» ή περνάω έξω από το Δημοτικό Θέατρο και λειτουργεί, σκέφτομαι ότι η πόλη μας ξαναβρήκε τη χαμένη της πολιτιστική αυτοπεποίθηση. Έχουμε πολιτιστική ταυτότητα. Στον Πειραιά χτυπάει η καρδιά ολόκληρης της Ελλάδας. Τιμούμε και το σημερινό Πειραϊκό λαό, τιμούμε και τους αγίους προγόνους μας που ήρθαν εδώ και εγκαταστάθηκαν και έφτιαξαν το νέο Πειραιά.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει του χρόνου η «5η Πειραϊκή Αμφικτυονία» κοκ. Θεσμοί που δημιουργήθηκαν για να επιζήσουν. Θέλω να ελπίζω, ότι ο μετά από εμένα Δήμαρχος, ο κ. Μώραλης και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα σκεφθούν καν την αναστολή της Αμφικτυονίας. Σε κάθε περίπτωση να ξέρετε, ότι εμείς θα τη διοργανώνουμε. Θα είμαστε παρόντες και οι συνεργάτιδές μου παρούσες.

Ήμουν, είμαι και θα είμαι όχι απλώς παρόν, αλλά μπροστά σε κάθε προσπάθεια του Πειραιά να πάει μπροστά και θα πάει μπροστά.
Το Πασαλιμάνι που είναι ίσως η ωραιότερη πλατεία της Ελλάδος, τώρα είναι πολύ καλύτερο από ότι ήταν πριν 3,5 χρόνια. Σε 6 με 8 μήνες, από σήμερα θα έχει αναπλαστεί στο σύνολό του. Θα υπάρχουν παιδότοποι, σιντριβάνια, άλλος φωτισμός, βιοκλιματικά υλικά στο έδαφος. Μια καινούργια πλατεία αντάξια της ιστορίας της.
Θερμά σας ευχαριστώ, όλες και όλους, για τη συμμετοχή σας και την παρουσία σας». 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης