Πήραμε στο μέηλ μας την παρακάτω επιστολή ενός από τους πολλούς Πειραιώτες που φέτος επισκέφθηκαν έστω μια φορά τον κινηματογράφο cine βοτσαλάκια στην Καστέλα:
Αυτό που συμβαίνει το φετινό καλοκαίρι σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής, τα βοτσαλάκια της Καστέλας, δεν έχει προηγούμενο.
Είμαι Πειραιώτης γέννημα-θρέμμα και παρά τα 54 μου χρόνια, δεν θυμάμαι το συγκεκριμένο σημείο πιο όμορφο.
Παλιά όταν λέγαμε πάμε μια βόλτα στην καστέλα εννοούσαμε Μικρολίμανο. Βλέπαμε από ψηλά την παρατημένη παραλία και λέγαμε άραγε θα μπορούμε να κάνουμε εδώ μπάνιο σαν άνθρωποι;
Τελικά προκοπή στην Ελλάδα βλέπουμε μόνο όταν ιδιώτης βάλει το χεράκι του.
Από τη στιγμή που ένας ιδιώτης νοίκιασε τον χώρο της παραλίας, άλλαξε η εικόνα ολόκληρου του τοπίου.  Ένας Θεός ξέρει τι άκουσε όταν πήρε με διαγωνισμό την παραλία από τον Δήμο. Όμως δεν έχει αλλάξει κάτι στο καθεστώς της. Ελεύθερη εξακολουθεί να είναι όπως ήταν.
Απλά ο άνθρωπος έριξε λεφτά κι έφτιαξε μια πολύ ωραία καφετέρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες κι αν θέλεις κάθεσαι. Αν όχι πας με την πετσέτα σου δίπλα.
Όμως αυτό που έχει αλλάξει άρδην το σκηνικό είναι το σινεμά. Έχω πάει και στο Θησείο. Ωραία είσαι κάτω από την Ακρόπολη κι εκεί μαγικά είναι. Αλλά κι εδώ στην Καστέλα τι έχει να ζηλέψει;  Ξέρεις τι είναι να βλέπεις την ταινία σου και ν ακούς δίπλα να σκάει το κυματάκι;
Με διαφορά είναι ο καλύτερος κινηματογράφος της Αττικής.
Μακάρι να είναι μακρύ το καλοκαίρι για να απολαύσουμε όσο πιο πολύ γίνεται αυτές τις μαγικές βραδιές στα βοτσαλάκια και το σινεμά του.
Γιώργος Αλιμπέρτης Πειραιώτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης