Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης στο Τ/Χ «ΚΑΛΥΨΩ» Λ.Ρ. 5243-Α΄ στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. ανατολικά του όρμου Αγίας Μαρίνας Αίγινας με δύο (02) επιβαίνοντες.
Άμεσα απέπλευσε στο σημείο προς παροχή συνδρομής το Τ/Χ «ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι» Τ.Α. 203 όπου εντόπισε το «ΚΑΛΥΨΩ» και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμένα της Αίγινας όπου αποβιβάστηκαν οι δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το Λιμεναρχείο της Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Τ/Χ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης.

Επίσης, ενημερώθηκε χθες, η Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης στο Θ/Γ «LOVE ME TOO» σημαίας Μ. Βρετανίας στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του κόλπου Μονεμβασιάς με έξι (06) επιβαίνοντες.
Άμεσα απέπλευσαν στο σημείο προς παροχή συνδρομής ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Τ.Ν. 83 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Το «LOVE ME TOO» ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και συνοδευόμενο από το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στη μαρίνα της Μονεμβασιάς όπου αποβιβάστηκαν οι έξι (06) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το Λιμενικό Σταθμό Μονεμβασιάς απαγορεύτηκε ο απόπλους του «LOVE ME TOO»  μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης