Του Ζαφείρη Σπυριδάκη

Στις μεγάλες τραγωδίες του τόπου, ο απλός κόσμος πάντα στήριζε και θα στηρίζει. Είναι άλλωστε στο dna του Έλληνα η αλληλεγγύη. 
Η βοήθεια του κόσμου στους πληγέντες της ανατολικής Αττικής, είναι συγκινητική.
Όμως δεν αρκεί. Σ αυτές τις δύσκολες ώρες, οι μεγάλοι αυτού του τόπου, πρέπει να αποδείξουν έμπρακτα το πόσο μεγάλοι και πατριώτες είναι.
Ήδη κάποιοι επιχειρηματίες μεμονωμένα και ιδρύματα, έχουν  δείξει έμπρακτα τη στήριξή τους.
Πρώτος απ όλους ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος σε συνέχεια της βοήθειάς του στην χτυπημένη από πλημμύρες Μάνδρα, συνεχίζει να βοηθά και τους πυρόπληκτους δίνοντας ένα εκ. ευρώ αμέσως και ότι άλλο φυσικά χρειάζεται. Μαζί του και ο Ολυμπιακός με τα παιδιά της Θύρας 7 να δίνουν συγκινητικό αγώνα στα καμμένα. Εδώ πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά των οργανωμένων φιλάθλων και του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκου και της Άεκ και του Πάοκ που ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί.
Το ίδιο έκανε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, το ίδρυμα Νιάρχος και πολλοί άλλοι.
Όμως, εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν άμεσα και μπορούν να το κάνουν ώστε οι άνθρωποι που καταστράφηκαν να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους πιο γρήγορα, είναι οι έλληνες εφοπλιστές.
Έβγαλαν μια ανακοίνωση συμπαράστασης και τίποτε άλλο. Θα αποφασίσουν είπαν τον τρόπο βοήθειας!
Τόσο δύσκολο είναι να παρθεί μια άμεση απόφαση και από τα χιλιάδες μέλη να βγει ένα κονδύλι ικανοποιητικό για τις ανάγκες του κόσμου;
Είναι ο καιρός να δράσει η ένωση άμεσα, μακριά από τυπολατρίες και γραφειοκρατία.
 
Αυτή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΕΕ:
 
Πειραιάς, 24.7.2018
 
Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών εκφράζει την οδύνη της εφοπλιστικής οικογένειας για τον αδόκητο χαμό τόσων συνανθρώπων μας, καθώς και την ειλικρινή λύπη της για τις υλικές καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές στη χώρα μας.
 
«Η σκέψη μας είναι κοντά στα θύματα της εθνικής τραγωδίας που βιώνει η κοινωνία μας. Θα προσπαθήσουμε να σταθούμε αρωγοί στους άτυχους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν διπλά από τη λαίλαπα της φωτιάς, χάνοντας τους ανθρώπους τους και τα σπίτια τους», δήλωσε  ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, με τη διπλή του ιδιότητα ως Προέδρου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού. 
 
Το επόμενο διάστημα, τα αρμόδια διοικητικά όργανα της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ θα εξετάσουν τους προσφορότερους τρόπους αποτελεσματικής συμπαράστασης στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα στις πληγείσες περιοχές και θα ανακοινωθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες που θα αποφασισθούν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης