Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

Στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου λειτουργεί μία από τις, ομολογουμένως, πιο φιλόξενες υποδομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, που στηρίζεται στη βάση της εθελοντικής προσφοράς χιλιάδων πολιτών, από τη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό. Από τις αρχές του μήνα περισσότεροι από 25.000 πρόσφυγες έχουν μείνει εκεί, μέχρι να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ευρώπη, απολαμβάνοντας όλα τα βασικά και απαραίτητα αγαθά για την κάλυψη των αναγκών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, ακόμα και παιχνίδια και είδη υγιεινής καθώς και υπηρεσίες παροχής πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης έχουν οργανωθεί πλήρως και προσφέρονται στους συνανθρώπους μας, τα γέλια – αλλά και τα παιχνίδια – των οποίων ξεσηκώνουν το προαύλιο του γυμναστηρίου καθημερινά.

Το zougla.gr ξεναγήθηκε στους χώρους και μίλησε με εθελοντές που αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους προσφέροντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και υγείας του δήμου Γαλατσίου, Μάνος Ελευθερίου, υπερήφανα μας δήλωσε ότι η φήμη του συγκεκριμένου ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας έχει υπερβεί τα σύνορα της χώρας μας και πολλοί πρόσφυγες επιδιώκουν να φιλοξενηθούν εκεί, ήδη από την άφιξή τους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr:

To zougla.gr και το zouglaport, σε συνεργασία με τον Δήμο του Πειραιά, συγκέντρωσαν μια σημαντική ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης, χάρη στην εθελοντική προσφορά εκατοντάδων συμπολιτών μας, και τα διέθεσαν σήμερα για τις ανάγκες των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Γαλάτσι.

Τα χαμόγελα περίσσευαν…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης