Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές, η νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει καν ορκιστεί. Κι όμως, λίγες μέρες από τις εκλογές και ο Τσίπρας με τους υπουργούς του, έχουν καταφέρει να τους συζητούν σε όλον τον πλανήτη.
Οι γραφικότητες που γράφονται ή ακούγονται, περί της εμφάνισης των στελεχών, με  ή χωρίς γραβάτες, με τα χέρια ή όχι στις τσέπες, με τα …λαχουρέ πουκάμισα, είναι απλά αστειότητες και κουτσομπολιά που αρέσουν στον κόσμο.
Η ουσία είναι αν αυτοί οι τύποι που με το καλημέρα πάνε κόντρα στα στυλιστικά, πολιτικά και κοινωνικά στάτους, θα καταφέρουν να πετύχουν αυτό για το οποίο εκλέχτηκαν.
Και είναι πράγματι θλιβερό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, που οι υπερασπιστές της λιτότητας ρίχνουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όλα τα όπλα ή υπερόπλα που διαθέτουν, προσπαθώντας να φοβίσουν τους λαούς και να παραδειγματίσουν ενδεχομένως τους έλληνες, αποτρέποντας στο μέλλον ανάλογο εκλογικό αποτέλεσμα σε χώρες της Ευρώπης, κάποιοι εσωτερικοί αυτόκλητοι σωτήρες, εξακολουθούν να διχάζουν!
Δεν αξίζει καν να αναφέρω ονόματα που καθημερινά στα social media, ή ακόμη και στις τηλεοράσεις κουνούν δάχτυλα χαιρέκακα, στο στυλ «σας τα λεγα εγώ ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, θα χρεωκοπήσουμε έτσι όπως πάμε, ή θα γυρίσουμε στη δραχμούλα».
Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι την κρισιμότητα των στιγμών. Μόνο οι Εφιάλτες και οι δοσίλογοι στο παρελθόν δεν συμμετείχαν στην εθνική προσπάθεια.
Μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως έχουμε πόλεμο. Έναν πόλεμο οικονομικό που παλεύουμε σαν χώρα να βγούμε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες τα τελευταία 5  χρόνια.
Δίνεται μοναδική ευκαιρία στους έλληνες πολιτικούς σήμερα, να ξανακάνουν τον λαό μας περήφανο. Όχι μόνο με τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η αντιπολίτευση πρέπει να δείξει ότι όλοι μας, είμαστε ενωμένοι.
Τα έφερε έτσι η μοίρα ώστε να δίνουμε σαν χώρα άλλη μία μάχη, στην οποία και λιγότεροι είμαστε και χειρότερα όπλα έχουμε. Έχουμε όμως σαν λαός ένα πλεονέκτημα. Την αποφασιστικότητα. Το θάρρος. Το κουράγιο. 
Κι όταν χρειάστηκε, υπήρξαμε ενωμένοι και τότε μεγαλουργήσαμε.
Ας σταματήσουν λοιπόν οι ανόητοι τους πανηγυρισμούς όταν μαθαίνουν μια αρνητική για την χώρα μας είδηση, που σπεύδουν να μοιραστούν την χαρά τους με τους …followers και ας βοηθήσουν από το πόστο του ο καθένας μια προσπάθεια που πέρα από κάθε κλισέ, μοιάζει και είναι εθνική!
Ζαφείρης Σπυριδάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης