Ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 που θα διεξαχθεί τον Μάιο στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε χθες στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 κ. Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε στους εκπροσώπους των φορέων της ναυτιλίας, της κρουαζιέρας, του τουρισμού, των ναυταθλητικών σωματείων κ.α., την πρόταση και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του Δήμου Πειραιά. Παράλληλα ζήτησε τη συμβολή και τη συνεργασία των παραγωγικών τάξεων της πόλης, έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 να στεφθεί από επιτυχία.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:
”Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 διοργανώνεται τον Μάιο στον Πειραιά και ο Πέτρος Κόκκαλης έχει αναλάβει, από την αρχή της θητείας μας, επικεφαλής της ομάδας και συντονιστής αυτής της προσπάθειας. Είναι αναμφισβήτητα μια σημαντική διοργάνωση. Στόχος είναι η ανάδειξη της πόλης μας εντός και εκτός συνόρων. Θα φιλοξενήσουμε σημαντικές προσωπικότητες, θα αναδείξουμε την έννοια της συνέργειας, της συμμετοχής, του εθελοντισμού. Είμαστε μια παραθαλάσσια πόλη, το σύνθημα μας προεκλογικά ήταν ότι ο Πειραιάς πρέπει να κοιτάξει προς τη θάλασσα. Δίνουμε έμφαση στη Ναυτιλία και στον τουρισμό, καθώς είναι δύο τομείς στους οποίους οφείλουμε να εστιάσουμε για να αναπτυχθεί η πόλη. Θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς και να δείξουμε το καλό πρόσωπο του Πειραιά”.  
 
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 κ. Πέτρος Κόκκαλης στην ομιλία του,  μεταξύ άλλων, τόνισε: 
“Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε ένα διαφορετικό λιμάνι της Ευρώπης. Φέτος είναι η 8η χρονιά,  διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Διεύθυνση Θάλασσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την πλευρά της πόλης μας είναι ο Δήμος Πειραιά, ο Ο.Λ.Π. και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου τους οποίους και ευχαριστούμε που στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Είναι η σπουδαιότερη διοργάνωση για τη θάλασσα, έρχονται σημαντικοί διαχειριστές της θαλάσσιας πολιτικής, πολλοί υπουργοί και φορείς από όλη την Ευρώπη.
 
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 στηρίζεται σε δυο πυλώνες. Στον πρώτο που θα γίνει στις 28 και 29 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα πραγματοποιηθεί πολιτική συζήτηση, μια πολύ μεγάλη έκθεση και μια σειρά από workshops σχετικά με την Ημέρα θάλασσας. Ο δεύτερος είναι αυτός της δημόσιας ημέρας (publicday) που θα γίνει στις 30 και 31 Μαΐου. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ανοικτή ημέρα, που στοχεύει στην ανάδειξη του θαλάσσιου πολιτισμού του Πειραιά σε όλη την Ευρώπη. Πιστεύουμε πως έχει έρθει η στιγμή να αναδείξουμε την ακτή του Πειραιά σαν ένα τόπο ο οποίος εκφράζει το ναυτικό πλούτο των Πειραιωτών και της πόλης”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης