ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σκοπό να βοηθήσει τους αξιωματικούς των πλοίων μελών της που ταξιδεύουν στα νερά της Αυστραλίας, η HELMEPA σε συνεργασία με την AMSA (Australian Maritime Safety Authority) και την ΑUSMEPA (Australian Marine Environment Protection Association), εφοδιάζει τις εταιρείες-μέλη της με τη νέα ηλεκτρονική έκδοσηΑ Guide for Seafarers on Ships in Australian Waters”.

Τα θαλάσσια ύδατα της Αυστραλίας καλύπτουν έκταση περίπου 14 εκ. τετρ. χιλιομέτρων με μεγάλη ποικιλία κλιματικών, ωκεανογραφικών και γεωγραφικών χαρακτηριστικών.
Περικλείουν σπάνια βιοποικιλότητα χερσαίων και θαλάσσιων ειδών και το μεγαλύτερο “ζωντανό οργανισμό” του πλανήτη μας, το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, ένα θαύμα της φύσης που εξελίσσεται για περισσότερο από ένα εκατομμύριο χρόνια. Συγχρόνως, είναι ύδατα ναυσιπλοΐας, καθώς η χώρα εξαρτάται από τη ναυτιλία για τη διακίνηση περίπου ενός δισεκατομμυρίου τόνων πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων κάθε χρόνο στα λιμάνια της.

Ο Οδηγός περιλαμβάνει, πέραν των απαιτήσεων του ΙΜΟ, εκείνες της εθνικής νομοθεσίας της Αυστραλίας, όπως Συστήματα Αναφοράς Πλοίου και Παρακολούθησης της Θαλάσσιας Κυκλοφορίας, ναυσιπλοΐα στις εσωτερικές διαδρομές του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, διαχείριση θαλάσσιου έρματος και biofouling, και δυναμικό σύστημα διαχείρισης του επιτρεπόμενου βυθίσματος πλοίων στο Torres Strait.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι ο νέος Οδηγός να διευκολύνει τους αξιωματικούς, Έλληνες και αλλοδαπούς, που ταξιδεύουν στα νερά της Αυστραλίας και στην απρόσκοπτη συνεργασία τους με την AMSA για την προώθηση του κοινού σκοπού ασφαλούς ναυσιπλοΐας και πρόληψης της ρύπανσης, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες θαλάσσιες περιοχές αυτής της μεγάλης ηπείρου.

portnet

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης