ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς πρόκειται να υλοποιήσει, σε συνεργασία με Ανάδοχο φορέα, που θα επιλεγεί, Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Πιστοποίησης Τεχνικής Ικανότητας, για 2.500 εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, επαπειλούμενους με ανεργία, κυρίως των βιομηχανικών κλάδων, των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά, Νήσων, και Δυτικής Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Πρόγραμμα του Ε.Β.Ε.Π. , με τίτλο «Επαγγελματική Κατάρτιση, Συμβουλευτική Υποστήριξη, Πιστοποίηση Τεχνικής Ικανότητας, 2.500 επαπειλούμενων με ανεργία, εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων, κυρίως των βιομηχανικών κλάδων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και του Θριασίου Πεδίου», έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΟΠΣ 488597) και χρηματοδοτείται με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Ο συμμετέχων θα παρακολουθήσει ένα (1) από τα 11 προγράμματα εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία αφορούν στις εξής ειδικότητες: 

1. Τεχνικός Συγκολλήσεων και Κοπής Μετάλλων 
2. Τεχνίτης Ελασματουργός 
3. Τεχνίτης Σωληνουργός
4. Τεχνίτης Εργαλειομηχανών 
5. Τεχνικός – Συντηρητής Εγκαταστάσεων Αυτοματισμού & Αυτομάτου Ελέγχου
6. Τεχνίτης Καθαρισμού μετάλλων (Αμμοβολιστής – Υδροβολιστής)
7. Τεχνίτης Ξυλουργός
8. Τεχνίτης Ψυκτικός
9. Τεχνίτης Μόνωσης
10. Τεχνίτης Ικριωμάτων 
11. Χειριστής κινητών μηχανημάτων – μηχανημάτων Έργου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε Πρόγραμμα Κατάρτισης διαρκεί 250 ώρες ( 200 ώρες διδασκαλία στην αίθουσα και 50 ώρες Πρακτική).
Την ολοκλήρωση της Συμβουλευτικής και της Κατάρτισης, ακολουθεί η διαδικασία της Πιστοποίησης Τεχνικής Ικανότητας του ωφελουμένου στην ειδικότητα στην οποία καταρτίστηκε.

Ο συμμετέχων λαμβάνει Εκπαιδευτικό Επίδομα 7 € ανά ώρα κατάρτισης, μικτά, υπό την προϋπόθεση ότι ολοκλήρωσε Κατάρτιση και Συμβουλευτική, και έλαβε μέρος στις εξετάσεις Πιστοποίησης.

Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα ο υποψήφιος πρέπει να υποβάλει σχετική ΑΙΤΗΣΗ προς το Ε.Β.Ε.Π., της οποίας το έντυπο είναι αναρτημένο στον ιστότοπο του Επιμελητηρίου (www.pcci.gr), ενώ διατίθεται και στα γραφεία του (Τμήμα Μελετών, 2ος όροφος). 

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν οι επαπειλούμενοι με ανεργία, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, όσοι απασχολούνται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, συμβάσεις έργου, εκ περιτροπής απασχόλησης . 

Ο Τόπος Απασχόλησης,  όσων υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, πρέπει να ανήκει στις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά, Νήσων και Δυτικής Αττικής. 

Στην αίτηση επισυνάπτονται τα ακόλουθα έγγραφα, τα οποία αποτελούν τα υποχρεωτικά δικαιολογητικά συμμετοχής, ώστε να καταχωρηθεί και να αξιολογηθεί η σχετική υποψηφιότητα.
1. φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου του αιτούντος /της αιτούσης.
2. φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού Δ.Ο.Υ. του αιτούντος /της αιτούσης για την οικονομική χρήση 1.1.2013 – 31.12.2013.
3. Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος /της αιτούσης, η οποία περιέχει τα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά της απασχόλησης  του αιτούντος /της αιτούσης  και για τον τόπο απασχόλησης του /της. 

Η υπεύθυνη δήλωση πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά τα στοιχεία που περιέχονται στις πρότυπες υπεύθυνες δηλώσεις για το  έργο, όπως αυτές είναι αναρτημένες  στον ιστότοπο του Ε.Β.Ε.Π. (www.pcci.gr), οι οποίες διατίθενται  και στα γραφεία του Επιμελητηρίου.
4. «Ατομικός ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ Ασφάλισης» του αιτούντος /της αιτούσης, από 1.1.2013 μέχρι 30.9.2014. Αφορά μόνον στους αιτούντες /τις αιτούσες, ασφαλισμένους  στο ΙΚΑ.   
5. φωτοαντίγραφο των εκδοθέντων παραστατικών («φύλλων») Τιμολογίου Παροχής Υπηρεσιών  του αιτούντος/της αιτούσης, από 1.1.2014 μέχρι 30.9.2014. Αφορά μόνον στους αιτούντες / στις αιτούσες, αυτοαπασχολουμένους.   
     
Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει από Επιτροπή του Ε.Β.Ε.Π. 

Η αξιολόγηση των αιτήσεων περιλαμβάνει τα εξής βήματα: 

1. Εξετάζεται αν,  ο αιτών (η αιτούσα), με βάση τα έγγραφα που έχει καταθέσει στην αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα, πληροί τις Προϋποθέσεις Συμμετοχής, όπως αυτές περιγράφονται στις δύο προηγούμενες παραγράφους της παρούσας υπό τον τίτλο «Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν…».
2. Οι αιτούντες (αιτούσες) που πληρούν τις Προϋποθέσεις Συμμετοχής, κατατάσσονται με μοναδικό κριτήριο το ατομικό τους εισόδημα, όπως αυτό καταγράφεται στο  Εκκαθαριστικό της Εφορίας για την χρήση 1.1.2013 -31.12.2013
Η κατάταξη γίνεται με τρόπο ώστε πάντοτε να προηγείται του αμέσως επομένου ο έχων χαμηλότερο εισόδημα. 
Οι κατέχοντες στη σειρά κατάταξης τις θέσεις από 1-2.500 είναι οι επιλεγέντες ωφελούμενοι του Προγράμματος. 
Οι επόμενοι 250, από τη θέση 2.501 μέχρι  και τη θέση 2.750, είναι οι επιλαχόντες ωφελούμενοι του Προγράμματος.
3. Το Ε.Β.Ε.Π. , με ανακοίνωση που αναρτά στην ιστοσελίδα του, ενημερώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των ωφελουμένων. 
Ενημερώνει ατομικά τους επιλεγέντες 2.500 ωφελουμένους και τους 250 επιλαχόντες.  
4. Ένσταση στην απόφαση μη επιλογής του /της, ή στη σειρά με την οποία έχει καταταγεί, μπορεί να υποβάλει εγγράφως ο αιτών /η αιτούσα εντός 5 ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Ε.Β.Ε.Π. της Ανακοίνωσης – Πρόσκλησης  για την ολοκλήρωση της επιλογής των ωφελουμένων.
Το Ε.Β.Ε.Π. εξετάζει την ένσταση και ενημερώνει εγγράφως τον ενιστάμενο /η για την αιτιολογημένη απόφασή του επί της ενστάσεως, εντός 10 ημερών από την υποβολή της.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι και την 27η Ιανουαρίου 2015, στα γραφεία του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Λουδοβίκου 1, Πλ. Οδησσού, Πειραιά (Τμήμα Μελετών, β΄όροφος).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΟΡΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Πατώντας εδώ μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να βρει τις σχετικές αιτήσεις

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης