Ρυθμούς Βρυξελλών αλλά και ελληνικού Κοινοβουλίου βιώνει η Επισκευαστική Ζώνη Περάματος, καθώς εκατοντάδες επιχειρήσεις του κλάδου φαίνεται να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον στις εξελίξεις που αφορούν στο ΤΑΙΠΕΔ και την δομή που αυτό θα λάβει. Αιτία του γεγονότος η προγραμματισμένη για το Σεπτέμβρη β’ φάση του διαγωνισμού του ΟΛΠ, η οποία πλέον είναι μη αναστρέψιμη καθώς οι αποκρατικοποιήσεις έχουν προσδιοριστεί ως ζωτικής σημασίας για την εισροή εσόδων μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί για την μείωση του χρέους αλλά και τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

Ο τομέας των ναυπηγοεπισκευών που δοκιμάζεται επί σειρά ετών, δέχτηκε το τελειωτικό χτύπημα, με τα capital controls, καθώς ήταν αδύνατον να κινηθούν κεφάλαια για αγορές ή πωλήσεις υλικών, στις ολίγιστες επισκευές που συμβαίνουν αυτή τη περίοδο στη Ζώνη.
Να σημειωθεί ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν Κινέζοι αξιωματούχοι με αφορμή επισκέψεις τους στις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά είχαν αποκαλύψει τις προθέσεις τους για την ανάπτυξη της επισκευαστικής Ζώνης, δηλαδή του τμήματος εκείνου που ανήκει στον ΟΛΠ ο οποίος θα περάσει σε μία από τις τρεις διεκδικούσες στο διαγωνισμό επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων και η Cosco.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγωνία έχει κορυφωθεί, καθώς το ενδεχόμενο κλυδωνισμών στο πολιτικό – οικονομικό σκηνικό της χώρας ενδέχεται να φρενάρει τις διαδικασίες σπρώχνοντας αυτές προς τον Οκτώβρη και πιο πίσω, γεγονός που θεωρείται έως και «καταστροφικό» και με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις ευελπιστούν στην γενικευμένη ανάπτυξη του εμπορικού λιμανιού δεδομένου ότι ο Πειραιάς αποτελεί ευρωπαϊκό κομβικό λιμάνι στην ανάπτυξη του κινεζικού θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού, αλλά και μείζονος σημασίας λιμάνι και για τους άλλους διεκδικητές του διαγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται επάνω στη ρότα μεγάλου αριθμού πλοίων που θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος μετά το άνοιγμα στις αρχές Αυγούστου και του νέου παράλληλου καναλιού τη Διώρυγας του Σουέζ, με ότι αυτό συνεπάγεται.(theseanation)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης