Η εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα, μέσω πανελληνίων εξετάσεων, αλλά και μία σειρά από χρόνια ζητήματα, αναμένεται να ρυθμιστούν με το νομοσχέδιο «Επιθεωρητές/ελεγκτές πλοίων, λιμένων, Αναγνωρισμένων Οργανισμών – Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και άλλες διατάξεις» που αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι η επεξεργασία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είχε ξεκινήσει από το Θ. Δρίτσα και συνεχίζεται από τον νυν υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή, με στόχο να προωθηθεί σύντομα στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας πραγματοποιεί εδώ και καιρό συνεχείς συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς των λιμενικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από δύο βασικούς πυλώνες, που αλλάζουν τον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στο Λιμενικό Σώμα, αλλά και τον τρόπο μεταθέσεων των στελεχών.

Πλέον, η εισαγωγή των υποψηφίων στο Λιμενικό και συγκεκριμένα στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων, Δοκίμων Υπαξιωματικών και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, θα γίνεται μέσω πανελληνίων εξετάσεων και θα ρυθμίζεται από τις διατάξεις του νόμου 1351/1983, με στόχο, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, να κλείσει η πόρτα στους «ημετέρους» και να υπάρχει αξιοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, παρά τις αντιδράσεις στελεχών, θα καθιερωθεί μοριακό σύστημα στις μεταθέσεις, ώστε να σταματήσει η άδικη και αναξιοκρατική -πολλές φορές- μετακίνηση.

Σημαντική εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί η κατάργηση της διάταξης που έδινε το δικαίωμα στους λιμενάρχες να κάνουν τοποθετήσεις στα λιμενικά τμήματα, τα οποία στο εξής θα αποτελούν ξεχωριστό τόπο επιλογής μετάθεσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης