Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
Τότε, το 1940, οι Έλληνες δυνατοί στην ψυχή, μεγάλοι στα οράματα και πλούσιοι σε ιδανικά, ομολόγησαν ενωμένοι πίστη σε ηθικές αξίες. Σήμερα, χρειάζεται η ίδια ενότητα, η ίδια ομοψυχία και το ίδιο σθένος για να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη εθνική προσπάθεια, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να βγούμε νικητές από έναν διαφορετικό σε είδος και περιεχόμενο πόλεμο, χτίζοντας ένα αισιόδοξο και δημιουργικό για εμάς και τις γενιές που ακολουθούν αύριο. 
Με εθνική περηφάνια, υψώνουμε το σύμβολό μας, την ελληνική σημαία, για να τιμήσουμε το «ΟΧΙ» των Ελλήνων απέναντι στην αξίωση της υποταγής της πατρίδας μας. Για να τιμήσουμε την ακέραιη στάση των προγόνων μας, εκείνων που δεν δίστασαν να προσφέρουν τη ζωή τους για την ελευθερία και την δημοκρατία, κάνοντας ολόκληρη την ανθρωπότητα να μιλά για τις αρετές, το μεγαλείο και την προσφορά τους. 
Ας εμπνευστούμε από τη θυσία τους, ας αντλήσουμε θάρρος και δύναμη, προσπερνώντας τις όποιες προσωρινές δυσκολίες μας, για να διαφυλάξουμε στο ακέραιο την πολύτιμη κληρονομιά που μας άφησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης