Οκτώ πανελλήνια ρεκόρ, τέσσερα στους άνδρες και ισάριθμα στις γυναίκες, σημειώθηκαν στο πρώτο μισό της πρεμιέρας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κολύμβησης αθλητών με αναπηρία, που φιλοξενείται στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.
Η Σεμιχά Ριζάογλου στα 50μ.
ελεύθερο κατηγορίας S3 είχε επίδοση 1:05.67, ενώ ο Αντώνης Τσαπατάκης στα 50μ.
πεταλούδα κατ.
S5 βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με 43.09.

Τα οκτώ πανελλήνια ρεκόρ: 50μ.
ελεύθερο (Γ) S2 Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (Τυρταίος) 1:19.72 S3 Σεμιχά Ριζάογλου (Ηρόδικος) 1:05.67 S9 Ευθυμία Γκουλή (Ηρόδικος) 33.57 S10 Έλσα Ταχάη (Κότινος) 38.40 50μ.
ελεύθερο (Α) S7 Νίκος Τσότρας (Μέγας Αλέξανδρος 1994) 30.50 S9 Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (Ηρόδικος) 30.12 50μ.
πεταλούδα (Α) S5 Αντώνης Τσαπατάκης (Μεγαλόνησος) 43.09 100μ.
πεταλούδα (Α) S9 Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (Ηρόδικος) 1:10.31
Επιβεβαίωσε το υψηλό όριο ο Ταϊγανίδης Με επίδοση 24.70, ο Μπάμπης Ταϊγανίδης επιβεβαίωσε το υψηλό όριο για τα 50μ.
ελεύθερο κατηγορίας S23.
Μάλιστα, σε σχέση με το ανοιχτό πρωτάθλημα που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες στη Νάουσα, κατάφερε να «ρίξει» την επίδοσή του κατά ένα δευτερόλεπτο (25.70), εξακολουθεί να κατέχει την 4η καλύτερη επίδοση στον κόσμο και πλέον ρίχνει όλο το βάρος στο μίτινγκ του Βερολίνου, αλλά και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
«Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος από την επίδοση.
Με δεδομένο ότι δεν είχα συναγωνισμό, το γεγονός ότι κατάφερα να “ρίξω” την επίδοση κατά ένα δευτερόλεπτο, με κάνει να αισιοδοξώ για τη συνέχεια.
Τα 50 μέτρα ελεύθερο δεν είναι το αγώνισμά μου, όμως στο Λονδίνο θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να βρεθώ στα μετάλλια.
Θα ήμουν ευχαριστημένος με την 2η ή 3η θέση στο Λονδίνο στο συγκεκριμένο αγώνισμα.
Συνεχίζω εντατικά τη δουλειά.
Θα πραγματοποιήσω προετοιμασία πιθανότητα στη Νάουσα, όπου εκεί θα έχω την ευκαιρία να ανεβάσω ρυθμούς ενόψει Παραολυμπιακών», είπε ο Ταϊγανίδης, κάτοχος εννέα μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Μακροδημήτρης: «Καλύτερος στο Βερολίνο» Στα 50μ.
ελεύθερο ανδρών κατηγορίας S2, ο Αριστείδης Μακροδημήτρης τερμάτισε μπροστά από τον Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου, Γιώργο Καπελάκη, και παρά το γεγονός ότι η επίδοσή του υπολείπεται κατά τρία δευτερόλεπτα σε σχέση με αυτή που είχε πετύχει πέρυσι στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου (σ.σ. τότε είχε πάρει τη δεύτερη θέση), έδειξε «ετοιμοπόλεμος» ενόψει της μεγάλης πρόκλησης των Παραολυμπιακών του Λονδίνου, όπου στοχεύει ψηλά.
«Βρίσκομαι στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας.
Ο χρόνος μου ήταν σχετικά καλός, όμως πιστεύω ότι στο μίτινγκ της Γερμανίας στα τέλη του μήνα θα είναι ακόμη καλύτερος.
Γνωρίζω ότι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα πρέπει να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να μπορέσω να βρεθώ στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών, αφού στο αγώνισμα αυτό υπάρχει και ο Ρώσος Κοκάρεφ που είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο φαβορί.
Όμως νιώθω έτοιμος για μια μεγάλη επίδοση που θα μου φέρει και την πρώτη μου μεγάλη διάκριση σε επίπεδο Παραολυμπιακών Αγώνων», είπε ο Μακροδημήτρης.
Δύο πανελλήνια ρεκόρ ο 14χρονος Μιχαλεντζάκης Ο 14χρονος Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (Ηρόδικος) «έκλεψε την παράσταση» στο πρώτο μισό της πρεμιέρας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.
Σημείωσε δύο πανελλήνια ρεκόρ και απέδειξε ότι αποτελεί τη μεγάλη μας ελπίδα για διακρίσεις τα επόμενα χρονια.
Ο Μιχαλεντζάκης στα 50 μέτρα ελεύθερο κατηγορίας S9 είχε επίδοση 30.12, καταρρίποντας το ρεκόρ που κρατούσε από το 2008 ο Ιωάννης Σώμος με 30.43.
Αντίστοιχα στα 100 μέτρα πεταλούδα της ίδιας κατηγορίας είχε επίδοση 1:10.31, βελτιώνοντας την επίδοση που είχε πετύχει ο ίδιος τον περασμένο Φεβρουάριο στη Γερμανία και ήταν 1:10.90.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης