ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Portnet.gr ο «Εθνικός Συντονιστής» για τη Ναυπηγική βιομηχανία της χώρας Νίκος Αναστασόπουλος έχει υποβάλει την παραίτηση του εδώ και κάποιες μέρες στον υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη. Η εξέλιξη περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση σχετικά με τα ναυπηγεία, ιδίως του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση. Επιπλέον αφήνει έκθετη και την ίδια την κυβέρνηση η οποία είχε εμφανιστεί να επενδύει πολιτικά πολλά στο υπό το Ν. Αναστασόπουλο σχήμα για την εξεύρεση λύσης σε ένα μείζονος οικονομικής ( αλλά και κοινωνικής δεδομένου ότι στα ναυπηγεία απασχολούνται χιλιάδες άτομα) σημασίας ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραίτηση δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, αλλά η «πιάτσα» βοά ότι έχει όντως υποβληθεί. Αντιφατικές τέλος είναι οι πληροφορίες σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τον ικανό μάνατζερ, τέως διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, να υποβάλει παραίτηση. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε για λόγους ευθιξίας – αρμόδιοι υπουργοί φέρονταν να υιοθετούσαν διαφορετική στρατηγική για τη λύση των προβλημάτων από εκείνη που αυτός εισηγούταν.
Άλλες πηγές έκαναν λόγο για δικαστική εκκρεμότητα που αντιμετωπίζει από την εποχή που ήταν στον ΟΛΠ, σχετικά με την «εσφαλμένη» κοστολόγηση της κατασκευής της προβλήτας ΙΙ – για την υπόθεση όντως διεξάγεται έρευνα. Μια τρίτη εκδοχή τέλος αναφέρεται στα υπαρκτά σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει . Πιθανόν πάντως να είναι και ο συνδυασμός όλων των παραπάνω παραγόντων που οδήγησε στην παραίτηση. Η οποία υποχρεώνει την κυβέρνηση να «τρέξει» και σε αυτό το πεδίο, καθώς οι χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι των ναυπηγείων αποτελούν πραγματικά πολιτικο-κοινωνική «βόμβα».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης