Δήλωση παραίτησης από Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας 
 
 Ένα άδοξο τέλος
   Το  ταξίδι έφτασε άδοξα  στο τέλος του ( δυστυχώς με τα λιμάνια σε διαδικασία ξεπουλήματος αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας… ). Ένα ταξίδι πρωτόγνωρο όσο και ενδιαφέρον για όλους μας.  Δεθήκαμε με νέους , αξιόλογους συντρόφους, ήρθαμε σε επαφή με νέες ιδέες , αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, προσπαθήσαμε να γίνουμε καλύτεροι και πιο χρήσιμοι για την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης , έξω από στερεότυπα και απολυτότητες. Φυσικά είχε και πολλές αναταράξεις και φουρτούνες , πολλά εμπόδια που το έκαναν δύσκολο, αβάσταχτο μερικές στιγμές , αλλά δεν έπαυε να μας συγκινεί ο τελικός προορισμός. Πιστεύαμε ότι άξιζε τις δοκιμασίες ….
   Δυστυχώς ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί του , άλλαξαν την πορεία και τον τελικό  προορισμό χωρίς να ρωτήσουν κανέναν , χωρίς να υπολογίσουν όλους εμάς που βάζαμε πλάτη για να φτάσουμε εκεί που είχαμε όλοι μαζί αποφασίσει και υποσχεθεί. Υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες τους στην πορεία και έστριψαν το καράβι ? Είχαν από την αρχή άλλα σχέδια ? Δεν σταθήκαμε όλοι εμείς ικανοί να το επαναφέρουμε στη σωστή πορεία όταν είδαμε την στροφή ? Υποτιμήσαμε τις ενδείξεις για το τι δεν πάει καλά και αδιαφορήσαμε ¨μεθυσμένοι¨  από τον σκοπό ?  Δεν αποτελούσαμε εξ’ αρχής το καλύτερο πλήρωμα ?  Ότι κι αν ισχύει , το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το καράβι έπεσε στα βράχια και τσακίστηκε , μαζί με τις ελπίδες ενός λαού που για χρόνια πάλευε και αγωνιούσε να το δει στο λιμάνι , να το υποδεχτεί με χαρές και με τραγούδια..
   Αυτός ο λαός δεν άξιζε τέτοια τύχη , πάντα αγωνιστής , πάντα στα βάσανα…..
   Τα χρόνια που έρχονται θα είναι δύσκολα , ο λαός κουρασμένος , τέτοια καράβια δεν επισκευάζονται εύκολα, το σκαρί πρέπει να είναι πολύ καλό πριν επιχειρήσει να ξανά ξεκινήσει και όσοι πάρουν μέρος στο επόμενο  ταξίδι θα πρέπει να έχουν βγάλει συμπεράσματα για το τι έγινε , να έχουν κάνει την αυτοκριτική τους για τα λάθη τους , να έχουν αλλάξει οι ίδιοι …..
   Το μόνο σίγουρο είναι πως η προσπάθεια δεν θα σταματήσει ποτέ , γιατί η ζωή συνεχίζεται και η ανάγκη για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη , χαρά , δεν θα σταματήσει να εμπνέει νέες προσπάθειες …
 
   Αποχαιρετούμε λοιπόν όλους όσους συνταξιδέψαμε, είμαστε σίγουροι ότι με πολλούς από αυτούς πιθανά θα συναντηθούμε ξανά  στους αγώνες που σίγουρα έρχονται  ,  όταν το απαιτήσουν οι καιροί , πάντα όμως για τον ίδιο τελικό προορισμό όσο δύσκολος κι αν είναι να προσεγγιστεί. Με όσους όμως θέλουν να  αλλάξουν τον προορισμό ή με κόλπα να συντομεύσουν δήθεν τον δρόμο , δεν σίγουρα δεν θα συναντηθούμε….
 
 
Υ.Γ.  Προτιμήσαμε να μην σας ¨βομβαρδίσουμε¨ με τις πολιτικές μας απόψεις και διαφωνίες ( που είναι μεγάλες και βαθιές με τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ ) , άλλωστε τις έχουμε κάνει γνωστές με κάθε ευκαιρία εδώ και μήνες , και να προσεγγίσουμε την αποχώρηση μας με έναν πιο ¨ανθρώπινο¨ τρόπο , κάτι που είναι αναγκαίο για όλους μας πια και έλειψε πολύ τα τελευταία χρόνια.
 
 
Αλεξανδρή  Γιάννα
Αναστόπουλος  Νίκος
Καραμιχάλη Έλλη
Κλείτσας  Δημήτρης
Κλίτσα Μαρία
Κράλλης Νίκος
Κρινή Κατερίνα
Κουζελέας  Γιώργος
Λιαλιάμου  Έφη
Παπαδόπουλος  Τάκης
Σουκαράς Σπύρος
Τζαφέρης Γιώργος
Τουλούμη Βάσω

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης