ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΣΤΟ ZOUGLAPORT
Η στροφή του κ. Τσίπρα προς το ρεαλισμό δεν τον απαλλάσσει από τις αναμφισβήτητες ευθύνες του, που ξεκινούν από την περίοδο που ήταν στην αντιπολίτευση.
Τα τέρατα που εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας, απειλούν πλέον να τον κατασπαράξουν. Δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα, αλλά σε νοοτροπίες και κυρίαρχες συμπεριφορές που διαμόρφωσε ο σημερινός Πρωθυπουργός.
Το ‘’Δεν πληρώνω’’ ήταν δικό του έργο. Έδωσε ο ίδιος το ‘’καλό παράδειγμα’’ δηλώνοντας ότι δεν θα πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, ασχέτως αν μετά χαρακτήρισε, ως πατριωτικό καθήκον, την πληρωμή φόρων και του ΕΝΦΙΑ. Αυτούς που εκπαίδευσε στο κίνημα ‘’Δεν πληρώνω’’ τους βρίσκει σήμερα μπροστά του.
Το κλίμα μισαλλοδοξίας και διχασμού ήταν δικό του έργο. Ενθάρρυνε μια δράκα ακραίους να μιλάνε για ‘’γερμανοτσολιάδες’’, δηλητηριάζοντας τον ομαλό πολιτικό βίο της χώρας. Σήμερα θα δυσκολευθεί πολύ να εξηγήσει τη στροφή του στο ρεαλισμό και το γεγονός ότι παραμένει στην Πρωθυπουργία με τις ψήφους αυτών που καθύβριζε, αφού έχει χάσει τη δεδηλωμένη.
Ο λαϊκισμός και η παροχολογία ήταν τα όπλα του για να κατακτήσει την εξουσία. Από το σκίσιμο του μνημονίου και την κατάργηση του ‘’με ένα νόμο και με ένα άρθρο’’ έως το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτέλεσε τη νέα εκδοχή του ‘’λεφτά υπάρχουν’’. Οι ψεύτικες υποσχέσεις και οι ψευδαισθήσεις κατέρρευσαν.
Υπάρχουν όμως και άλλες εκδοχές που αποδεικνύουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν υπήρξε αθώος και άσπιλος , όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν.
Ο κ. Βαρουφάκης αποτέλεσε προσωπική του επιλογή. Μαζί χάρασσαν τη διαπραγματευτική τακτική, αυτή που μας οδήγησε από μια συμφωνία με μέτρα ύψους 1 δις ( που περιλαμβάνονταν στο μέιλ Χαρδούβελη) σε μια κακή συμφωνία με μέτρα ύψους 13,5 δις σε πρώτη φάση.
Το χειρότερο από όλα ήταν όμως οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές των ΑΦΜ, το παράλληλο τραπεζικό σύστημα και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα που προετοίμαζε, κρυφά και με ασκήσεις επί χάρτου, ο κ.Βαρουφάκης. Πρόκειται για επικίνδυνα παιχνίδια, επικίνδυνων ανθρώπων. Είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθεί κανείς ότι όλα αυτά δεν ήταν εν γνώση του κ. Τσίπρα και δεν ξέρω πόσο κολακευτικό είναι για έναν Πρωθυπουργό να ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε.
Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου αποτέλεσε επιλογή του κ. Τσίπρα που της εμπιστεύθηκε το τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα της χώρας.
Μία είρων, υβριστική και επιθετική προς όλους Πρόεδρος της Βουλής, που αντί να ενώνει και να συνθέτει, εκθέτει τη χώρα και υποβαθμίζει τους θεσμούς. Ποτέ άλλοτε η λειτουργία του κοινοβουλίου δεν είχε ευτελιστεί σε τέτοιο σημείο, ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοια δυσαρμονία ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής και τα πολιτικά κόμματα και προσφάτως και την ίδια την κυβέρνηση.
Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι ανεύθυνος για όλα αυτά. Αντίθετα όλα αυτά έχουν την προσωπική του σφραγίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης