Καλή η μπαλίτσα, ωραία η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και η πλάκα στον αντίπαλο οπαδό, όλα τα λεφτά. Και αυτό είναι και πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο.
Μόνο που εδώ στην Ελλάδα, τα έχουμε μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Θεωρούμε ότι η ζωή μας ολόκληρη εξαρτάται από το αποτέλεσμα της ομάδας μας.
Από χθες, όταν και έληξε το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη το τι γίνεται παντού δεν λέγεται. Και βέβαια, οι αθλητικές φυλλάδες δεν χάνουν την ευκαιρία να δυναμιτίσουν κι άλλο το κλίμα, προειδοποιώντας μάλιστα κάποιες από αυτές με χτυπήματα στην πρώτη τους σελίδα του στυλ: « ελάτε τώρα να σας  δούμε με 60 χιλιάδες κόσμο στο ΟΑΚΑ»!!!
Ήρεμα παιδιά! 
Αν θέλετε όλοι εσείς που η ψυχολογία σας εξαρτάται από την νίκη ή την ήττα, ρίξτε μια ματιά σε έναν αγώνα του αγγλικού πρωταθλήματος.
Θα διαπιστώσετε πως κανονικά το ποδόσφαιρο, είναι μια διασκέδαση σαν κι αυτήν όταν πηγαίνεις ένα σινεμά, ένα θέατρο, έναν καφέ!
Που οι οικογένειες είναι μαζί και κυρίως οι αντίπαλοι στην ίδια εξέδρα.
Κανείς δεν λέει στον έλληνα οπαδό να μην παθιάζεται με την ομάδα του. Είναι μια εσωτερική ανάγκη να ξεφύγει από τα καθημερινά προβλήματα. Όμως δεν είναι τίποτε άλλο από μία παράσταση, ένα θέαμα. Που το βλέπεις και είτε σε ικανοποιεί, είτε όχι.
Ως εκεί. Δύο ώρες ξεγνοιασιάς και τίποτε άλλο.
Δεν κρίθηκε το μέλλον της χώρας από το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.
Το πραγματικό χθεσινό ντέρμπυ ήταν στις Βρυξέλλες. Εκεί όπου κρίνεται το μέλλον σου οπαδέ. Εσένα και των παιδιών σου.
Θα ήταν προτιμότερο λοιπόν να βρίσκεσαι την ώρα του αγώνα στο Σύνταγμα ή σε όποια άλλη πλατεία της Ελλάδας, παρά να χαλάς την ψυχολογία σου στο γήπεδο. Πιο καλά και πιο ουσιαστικά θα πέρναγες στην πλατεία.
Τώρα αφού επέλεξες να πας στο γήπεδο, δες το σαν μία κακή ταινία αν είσαι Ολυμπιακός και μια ταινία για όσκαρ αν είσαι ΑΕΚ.
Τόσο απλά!
Ζαφείρης Σπυριδάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης